ZAPJENILO SE I LUŠKO PLIVALIŠTE Vaterpolisti Vele Luke već su mjesec dana 'u motu'

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 14 Srpanj 2017 Objavljeno: 14 Srpanj 2017
Napisao/la Nenad Kosović

VELA LUKA - Što se vaterpola tiče još od sredine lipnja živnulo je i  u velolučkoj vali. Pod komandom mladog trenera Petra Dragojevića vaterpolisti VK ' Vela Luka' započeli su sa  pripremama za ljetnu sezonu.

' Na staroj smo vaterpolo adresi, dakle ispod  Hotela 'Ožbalt'. Radimo sa  dvije kategorije, mlađim juniorima rođenima  2001.g. i mlađi ,  te kadetima godišta  2003. i mlađima. Treninzi su u dva puta dnevno,  jutarnji  u 9:30 sati, večernji 18:00 sati. Kao i proteklih sezona i ove imamo desetak djece uzrasta do devet godina u vaterpolo školi i u školi plivanja '  kaže nam Petar dodajući da kao i prošle sezone radi sa ukupno njih 30- tak mlađih uzrasta.

'Do prve utakmice u Županijskoj ligi preostalo je još   desetak dana. Prošlog tjedna imali smo posjetu i zajedničke treninge sa našim dugogodišnjim prijateljima vaterpolistima  iz  kluba 'Amga sport' iz Legnana u Italiji  koje vodi naš Velolučanin Gojko Šeparović. Stigli su u Velu Luku sa dijelom svojih kadeta i mlađih kadeta, tako da smo skoro svake večeri imali trening utakmice.  Premda je razlika bila očita u njihovu korist  pošto  oni  treniraju i tijekom u zimskog razdoblja.

Stara je to nažalost  boljka velolučkog vaterpola kojeg muči kontinuitet u radu zbog nedostatka zimskog bazena. Ljetna vaterpolo sezona je kratka i nedovoljan za neki ozbiljniji rad , svjesni su toga u velolučkom klubu. Zadnjih godina bilo je govora kako bi se i zimi organizirali povremeni treninzi na bazenu 'Gojko Arneri' u Korčuli, no za sada je ostalo samo na tome...

Ipak i  u takvoj situaciji  Petar Dragojević, inače student, na jesen pete godine  Kineziološkog fakulteta u Split ipak je ove sezone zadovoljniji... Jer za razliku od prošlih godina u ovogodišnjem Županijskom natjecanju više je  klubova u mlađe-juniorskom natjecanju tako da će njegovi puleni imati i veći broj utakmica. Kadeti će se pak natjecati samo sa vršnjacima  VK 'Trpanj' , no  kako je planirao sa mlađim juniorima igrati će i dio  kadeta, pa će tako u društvu malo starijih i oni imati priliku dodatno prikupljati iskustvo i rutinu.   

Slijedeći tjedan pak velolučke vaterpolo kapice putuju u Split na druženje sa vršnjacima 'Jadrana' s kojim će zajedno trenirati i odigrati utakmicu, a nadaju se uskoro slično dogovoriti i sa korčulanskim KPK-om.

Za ovu  sezonu za 'Velu Luku' će igrati slijedeći  igrači/ce redom od najmlađih prema starijima igrači:

Vito Andreis, Antea Stipković, Alex Šeparović, Vid Borovina, Demian Ćosin,Teo Farčić, Marin Gugić, David Trifković, Luka Farčić, Nikola Šeparović, Deni Cetinić, Karla Šeparović, Marija Magdalena Dragojević, Rita Kosović, Ivana Baković,  Rina Dragojević,  Josip Dragojević, Antonio Dragojević, Nikola Bošković, Marko Šeparović, Marin Šeparović, Antonio Burmas, Stipe Padovan, Ivan Šeparović

Fotografija na Naslovnici:  Petar Dragojević, trener VK 'Vela Luka', dogovor sa igračima na tribinama prije treninga

FOTO: VK Vela Luka 

 

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
6519780