Nek se zna da je Druge lige prvak – Kapeka !!! 14:10 protiv Gusara...

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 24 Kolovoz 2014 Objavljeno: 24 Kolovoz 2014
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - 'Ništa mi ovaj dan neće pokvarit' … orilo se sinoć iz grla ne TBF-ovca,'  već KPK-aša i navijača na Banjama…Ni  munje ni gromovi koji su sinoć parali nebo nad Korčulom, ni kiša , koja je pomaknula  termin početka utakmice za prvaka 2. HVL-e gotovo sat vremena nisu pokvarili korčulansko veselje …. 

KPK-a je prvak najjače ljetne vaterpolo lige u zemlji olimpijskih prvaka !  'Slana' titula stigla je u prave ruke, bez ikakvog pogovora, bez trunke zamjerki. Prošlogodišnji prvak Gusar iz Mlina ove je sezone četiri puta bio  'jelovnik'  Vilijevoj  momčadi , u četiri utakmice četiri kapekaške pobjede  .. Više nego dovoljno da se zna tko je vaterpolo gazda ne samo drugoligaškog juga već i ostatka hrvatskog Jadrana…

Počelo je sjajno za naše 3:0 , onda još dvije neiskorištene prilike za potpuni slom momčadi iz Mlina, koja se potom vraća 'među žive' postigavši dva gola do kraja prve četvrtine … No to je zapravo bilo sve od Zonićevih 'gusara', semafor se kasnije neumoljivo punio na strani korčulanske momčadi…Do poluvremena 8:5, pa 10:5, 11:5 , pa onih za goste više nedokučivih 13:6  koje su s onim golom viška iz Mlina kapekašima puno prije kraja utakmice značile titulu.  Na kraju 14:10, uz napomenu da su   gotovo polovicu zadnje četvrtine brojnim isključenjima opterećeni kapekaši igrali  mladci Silić, Batinović, Rakočević, Sardelić…

A prije toga sve  junak do junaka ,u  velikim trudom i  pametnom igrom  nadomjestili izostanak trojice iz startne postave – Filipa Šašića,  Vinka Fabrisa i Marina Balarina.  KPK  je još jednom pokazao da je i takav bolji od Gusara kojem je istina nedostajao Marko Macan , ali sumnjamo da bi i on išta značajnije  promijenio… Kada je bilo najpotrebnije Frano i Ante 'Bjondo'  odigrali su odlično , posebice u napadu, gdje su Radovanovići upisali ukupno sedam golova , dakle polovicu kapakaških… Pa opet sjajni Mate Anić na golu koji , to je sada već očigledno, nabio kompleks  vaterpolistima iz  Mlina, pa Tim Hutten uvijek iskusnog, znalačkog i inteligentnog stava , pa sjajni 'jugaš ' Marko Ivanković , najbolji strijelac , kojem je ovo druga titula u dvije godine ( prošlu je osvojio upravo s Gusarom) , pa Lovor Lozica odličan u plivanju za loptu i nadasve koristan u obrani , pa u nekoliko navrata 'lucidni' Saša Antunović u asistencijama sa igračem više… Naravno i velike zasluge njihovom  treneru Viliju Mladiniću  i sinoć nedostajećem pomoćniku mu  Marinku Bojiću kojima je to već druga titula prvaka 2.HVL-e . Naravno ne zaboravimo i logistiku . .. Milana Grbina, Anta Žanetića, Bornu Bokšića , novog Predsjednika Marija Sardelića s koji se već  na početku mandata okitio titulom i sve ostale koji su više ili manje bili oko njih….

Nakon 2011.g. pobjednički pehar 2.HVL-e opet krasi vitrine KPK-a… Krenulo se u prvenstvo bez velikih pritisaka i očekivanja ,a na kraju se pomalo i neočekivano okitilo lovorikama…Svaka čast !!! 

Uz pobjedničko zadovoljstvo, ukupna drugoligaška  titula je zasigurno i 'zaroturala' priču i učvrstila  osnove u više pogleda i za možda 'skalin' više u natjecanju ... Tamo početkom slijedeće godine kao i obično kreće 1.B. Liga , bilo bi je lijepo igrati i gledati na bazenu Gojko Arneri ….

 

KPK           14

GUSAR      10     ( 3:2, 5:3, 4:1, 2:4)

KORČULA – Plivalište KPK-a na Banjama. Gledatelja 150 . Suci : Banovac i Rebić (oba Split). Opunomćenik : Prvan Split

KPK Anić ( 13), A.Radovanović 3, F.Radovanović 4, Ivankovć 3, Hutten 2, Antunović 1, Lozica, Bokšić, Denoble 1, Batinović, Rakočević, Sardelić. Silić (1)

Trener: Vili Mladinić

Gusar: Krkić ( 11), Zec, Miloslavić 3, Lale, Zonić 2, Miličević 1, Marlais, Grbić 1, begović 1, Šopar, Duđdević 2, Crnčević

Trener: Siniša Zonić 

Igrač više : KPK 14/7  Gusar 16/5

Peterci: KPK 1/1   Gusar 1/1 

...............................

U Galeriji slika 20 fotografija           Foto: Nenad Kosović 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8543218