MEĐUŽUPANIJSKO U UDIČARENJU 'Sjevernjacima' grizlo i na 'jugu... Pobjednički pehari pojedinačno i ekipno otišli u Rijeku FOTO

Kategorija: Sportski ribolov Kreirano: 11 Rujan 2017 Objavljeno: 11 Rujan 2017
Napisao/la Dinko Oreb

BLATO – Športsko ribolovna udruga „Pagar“ – Blato bila je domaćin, a Hrvatski savez za športski ribolov na moru (HSŠRM) organizator dvodnevnog Međužupanijskog natjecanja u športskom ribolovu u disciplini udičarenje štapom iz obale za seniore. 

Svečano otvorenje i verifikacija održani su u dalmatinskoj konobi „Zlinje, kojom prigodom su Vanja Prižmić Ivanišević i općinski načelnik Ante Šeparović u ime domaćina pozdravili sve nazočne, te im poželjeli ugodan boravak u Blatu i dobar ulov. Također, natjecateljima i sektorskim sucima u ime organizatora obratili su se glavni sudac Mladen Radman i opunomoćenik HSŠRM-a Špiro Perasović koji je pritom natjecanje proglasio otvorenim. Potom je uslijedila službena verifikacija svih natjecatelja i raspored po jakosnim skupinama i lovnim sektorima.                                          

Prvi dan natjecanja održan je u subotu u akvatoriju uvale Prigradica, na potezu istočna Kurija, od Grubih griža do punte od Lozice, u vremenu od 08,00 do 13,00 sati, a drugi dan u nedjelju u akvatoriju uvale Blaca, na potezu od Lovornika do žala, također u vremenu od 08,00 do 13,00 sati.

Ješka je za sve bila ista (mušula, lignja i sardela), a u natjecanju je sudjelovalo 47 udičara iz Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, te iz Grada Zagreba.

Usprkos lošim vremenskim uvjetima postignuti su vrlo dobri rezultati i kvalitetan ulov, pa je tako sveukupno ulovljeno 2570 komada riba ukupne težine 67 kilograma, gdje su prevladavali špari, knezi, pirke, fratri i lumbrazi.  

Po završetku natjecanja u dalmatinskoj konobi „Zlinje u Blatu upriličena je službena objava rezultata, proglašenje najuspješnijih natjecatelja i podjela pokala, medalja, zahvalnica i plaketa.

Tako je u pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji udičar bio Patrik Toma („Kantrida“ – Rijeka), drugo mjesto osvojio je Stefano Erman („Ribon“ – Novigrad), a treće mjesto Arsen Radinović („Kantrida“ – Rijeka), dok je najveći pojedinačan primjerak ribe ulovio Stanko Panić („Zubatac“ – Zadar), lica od 428 grama.

Sudjelovala su i dva udičara iz Dubrovačko- neretvanske županije. Mario Šljuka (Batala – Dubrovnik) je u konačnom poretku zauzeo 28.mjesto,a Bruno Market (Glavoč- Trstenik) je na 46.mjestu.

Ekipno, najuspješnija je bila „Kantrida“ – Rijeka 1 (Arsen Radinović i Patrik Toma), drugo mjesto pripalo je ekipi „Zubatac“ – Zadar 1 (David Bajlo i Dubravko Pejdo), a treće mjesto „Ribon“ – Novigrad (Stefano Erman i Martin Gašparini).

Tom prigodom domaćini su opunomoćeniku HSŠRM-a Špiri Perasoviću i glavnom sucu natjecanja Mladenu Radmanu uručili prigodne zahvalnice, te im se zahvalili na ukazanom povjerenju. Također, opunomoćenik HSŠRM-a Špiro Perasović zahvalio se domaćinima na uloženom velikom trudu i čestitao na odličnoj organizaciji, natjecateljima na sudjelovanju i dobrom ulovu, a sektorskim sucima na korektno obavljenom poslu. Nakon što je upravi „Pagara“ uručio prigodnu plaketu, natjecanje je proglasio zatvorenim, a zajedničko druženje nastavljeno je uz svečani ručak i uobičajene ribičke priče.

                                             Tekst i foto: Dinko OREB

Na slikama u Galeriji slika :

Svečano otvorenje natjecanja i verifikacija, udičari, pokali (medalje, plaketa i zahvalnice), najuspješniji natjecatelji (pojedinačno i ekipno) i dobitnici plakete i zahvalnica   

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
7458042