TREĆI POGLED U PLAVO IZ OREBIĆA Više od 300 besplatnih edukativnih zarona ... FOTO

Kategorija: Ostali sportovi na moru Kreirano: 10 Srpanj 2017 Objavljeno: 10 Srpanj 2017
Napisao/la Nenad Kosović

OREBIĆ – Više od 300 zarona napravljeno je  proteklog vikenda  u Ekološko–edukacijskoj akciji  'Pogled u plavo'  kojeg je organizirala Ronilačka sekcija  PŠU ' Peliška jedra ' iz Orebića  .

Pod  nadzorom ronilačkih stručnjaka 'Nemo-Adria Rescue Teama' iz Zagreba, inače  Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i članova same ronilačke sekcije PŠU 'Peliška jedra' , u montažnom bazenu promjera 10 metara postavljenom na prostoru orebićke 'Lučice'  održana je  besplatna škola ronjenja . Svi zainteresirani  tom su se prigodom  mogli besplatno upoznati sa tehnikom ronjenja,  te zaroniti sa ronilačkom opremom .

Prvog dana u subotu navečer,  pod posebnom rasvjetom organizirano je također i  noćno ronjenje. Svi oni koji su zaronili  ujedno su uživali u podmorskoj foto izložbi   fotografa Marjana Radovića čiji se postav, inspiriran podmorjem Hrvatske  nalazi na  unutarnjim stjenkama bazena.  Projekt  'Pogled u plavo' je zapravo prvi i jedini promotivni projekt koji spaja sigurnost u ronjenju, promociju ronjenja kap sporta , edukaciju, ekologiju , te podvodnu izložbu.

' Ovo je već  treći put da akciju 'Pogled plavo ' organiziramo u Orebiću , a sve u cilju popularizacije sigurnog ronjenja i jačanju ekološke svijesti kod naših ljudi i gostiju Orebića ' rekao nam je  dr. Denis Kaštelan iz Ronilačke sekcije PŠU ' Peliška jedra ' dodajući da je samo u zadnje dvije akcije 'Pogled u plavo'  u  Orebiću napravljeno  više od 550 edukativnih zarona !

  ' Toplo se nadamo  da će dio onih koji su se na ovaj način prvi put odvažili zaroniti sa ronilačkom opremom zavoljeti  ovaj sport i da će mu se  posvetiti, nadasve na siguran i organiziran  način. Voljeli bi naravno na ovakav način kojeg promoviramo  i neki od njih uskoro postanu i članovi naše sekcije koja je do sada, u dvije godine postojanja,  sudjelovala u više od 30  akcija čišćenja podmorja od Zadra do Dubrovnika'  rekao nam je dr. Kaštelan , izrazivši svoju nadu daće  i slijedeću godinu, na istom mjestu njihova sekcija organizirati  novi,  jednako uspješan'Pogled u plavo'.

FOTO  Naslovnice i  u Galeriji slika   Nenad Kosović i  Ronilačka sekcija PŠU 'Peliška jedra'

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8790946