ARHIMEDU NAJBOLJI IZRAČUN PELJEŠKE REGATE Krstaš dubrovačkog 'Orsana' prošao prvi kroz cilj...Darko Prižmić sa 'Silvanom' šesti

Kategorija: Jedrenje Kreirano: 05 Studeni 2018 Objavljeno: 05 Studeni 2018
Napisao/la Nenad Kosović

OREBIĆ - U subotu i nedjelju jedrila se 2.Pelješka regata krstaša sa startom i ciljem u Orebiću . Jedrilo se oko otoka Korčule preko Rta Ražnjić južnom stranom otoka Korčula pa njenom sjevernom obalom i Rtom Kneža opet  do Orebića ukupne dužine od  58 nm.

Među dvanaest krstaša koji su startali u subotu sa Velikog mula u Orebiću bila su i četiri pod zastavom 'Peliških jedra' iz Orebića  - 'Silvana'  sa kormilarom  Darkom Prizmićem , 'Aruba'  i kormilar Hrvoje Opačak,   'Sudbina'   kormlar Marko Židić i   'Strilac' kormilar Francesco Massari.

Prvo mjesto po realnom i korigiranom vremenu pripalo je posadi jedrilice 'Arhimed'  za čijim je kormilom bio Alec Ryan Cvinar  iz dubrovačkog 'Orsana' . Drugi je bio krstaš  'Munjek F' Duška Tomića (Labud Split) a treći  'Južni vjetar'  kormilara Jadrana Gamulina (Orsan).

Najbolje plasirana jedrilica 'Peliskih jedara' bila je 'Silvana' sa kormilarom Darkom Prižmićem koja je u konačnom poretku zauzela šesto mjesto.

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8728323