NOVE SCILE I HARIBDE DARKOVE I HRVOJEVE PLOVIDBE Orebićani opet sudionici 'Rolex Middle Sea' regate

Kategorija: Jedrenje Kreirano: 20 Listopad 2018 Objavljeno: 20 Listopad 2018
Napisao/la Nenad Kosović

LA VALETTTA - Za Darka i Hrvoja, naše orebičke jedriličare iz PŠU 'Peliških jedara ' nije  prvi put da se natječu na toj iznimno cijenjenoj regati u svijetu jedrenja, jednoj od najdužih, najtežih i najopasnijih koja se održava na Sredozemlju.

Darko Prižmić i Hrvoje Opačakjutros su kao članovi posade 10.34 metara duge jedrilice 'Munjek F' startali na 39.'Rolex Middle Sea' jedriličarskoj regati u posadi u kojoj su još Bruno Gjidera, Tomislav Grubelić,  Damir Glišović i  vlasnik borda Duško Tomić.

Za dio posade u kojoj je bio i Darko  prethodio je također naporan i zahtjevan 4-dnevni put  od Orebića do Malte, dug preko600 NM, dakle otprilike kaoi sama regata. .

Darku'starom jedriličarskom vuku' ovo je već deveto sudjelovanje.  Hrvoje pak zadnjih je godina njegov stalni pratitelj i sudionik te mu je već četvrti put da prkosi 'Scilama i Haribdama' ovog uvijek zahtjevnog, često i opasnog jedriličarskog nadmetanja. Zapravo 'Scile i Haribde' kao sinonimi nepredvidivosti i stalnih opasnosti po legendi su i inače 'stanovnici'  Mesinskog tjesnaca koji se nalazi na ruti regate i kroz koji će i proći sudionici regate.

 Sama regata je i ovaj put duga 'debelih' više od 600 NM , 'debelog ' i uvijek nepredvidivog mora. Start je kao uvijek u malteškoj metropoli LaValletti rutom preko Rta Capo Passero na Siciliji potom  Messinskim  tjesnacem na sjever do Strombolija i otoka Favignana na zapadu Sicilije. Slijedi im put  preko talijanskih otoka Pantellerie i Lampeduse koji zemljopisno pripadaju afričkom kontinentu. Regata na kojoj se ove godine očekuje sudjelovanje oko 150 posada iz 20 zemalja svijeta  trebala završiti bi sa ciljem opet u La Valetti 27.listopada.

Darku, Hrvoju i svima u posadi 'Munjeka F'  koji ovaj put plove za 'splitski JK 'Labud' želimo dobar vjetar u jedra  i što mirniju plovidbu...

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8458436