IVICA KOSTELIĆ I NAŠ DARKO PRIŽMIĆ Dojedrili kao drugi na Regati 'La Duecento'!

Kategorija: Jedrenje Kreirano: 17 Svibanj 2018 Objavljeno: 17 Svibanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

OREBIĆ  -   Ivica Kostelić i naš Orebićanin Darko Prižmić sudjelovali su na 24.po redu  Regati 'La Duecento'  u sjevernom Jadranu.Na  200 nautičkih milja dugoj regati dvojaca, nekadašnji najbolji skijaš svijeta i jedan od najpoznatijih hrvatskih skipera , član PŠU ' Peliška jedra' iz Orebića  bili su jedini predstavnici Hrvatske jedreći na jedrilici  'Full of life Ola' . Jedrilo se rutom od talijanskog grada Caorlea do našeg otoka Suska i nazad.

' Usprkos tome što nam se već na početku regate rasparalo jedro, samo je jedna posada naše grupe stigla prije nas. No kako smo stigli u vrijeme oseke nismo htjeli čekati plimu da bi i službeno uplovili u cilj, javili smo se Regatnom odboru da ćemo ući i marinu Porto Santa Margherita i tako svjesno ostali bez službenog plasmana' otkrio nam je Prižmić.

Orebićki 'meštar' od hvatanja 'vitra u idra' , dodao je da Ivicu Kostelića i u jedrenju, jednako kao i u skijanju,  krasi iznimna sportska borbenost i motiviranost. Bez obzira što nisu su ostali bez službenog plasmana Ivica i Darko ostvarili su doista  zavidan rezultat .

Ivica Kostelić se inače ozbiljno 'bacio 'na jedrenje. Odnedavno je vlasnik spomenute  12 metara duge jedrilice 'Full od live Ola' s kojom je krajem travnja na Jadranskoj regati odjedrio i prvu regatu.

Nakon 'Duecenta' slijedeći jedriličarski izazov za Ivicu i njegovu 'Olu'  također je regata dvojaca  'La  Cinquecento' koju također organizira  jedriličarski klub 'Circolo Nautico' iz  Porto Santa Margherite.  Start je 27.svibnja,  ovaj će se put jedriti na znatno dužoj i zahtjevnijoj , 500 NM dugoj i dijelom istoj ruti od Caorla preko Šuška, te potom i do talijanskih otoka Tremita i nazad.

Radi Darkove zauzetosti u  Službi  HGSS-a, Ivica Kostelić će u tom natjecanju jedriti zajedno sa još jednim našim poznatim jedrilličarom  Ivanom Kljakovićem- Gašpićem 'Bambijem'. Regata će trajati pet dana.

 

Foto:  Andrea Carloni i Ivica Kostelić

 

         

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8732725