U NAŠOJ PERNI Najbolji daskaši 'freestyla' opet u pohodu na Pelješki kanal !

Kategorija: Jedrenje Kreirano: 28 Srpanj 2016 Objavljeno: 28 Srpanj 2016
Napisao/la Nenad Kosović

PERNA – Naša  Perna drugu će godinu za redom biti domaćin velikog Međunarodnog natjecanja u jedrenju na dasci slobodnim stilom .  Slijedeće tjedna , od 4. do 7.kolovoza  Pelješki kanal biti će okupljalište najboljih svjetskih  daskaša slobodnog stila , a u okviru natjecanja European Freestyle Pro Toura, što je zapravo i  skup najboljih  Evropskih daskaša slobodnog stila .

Tijekom četiri dana najbolji  windsurferi slobodnog stila  gledateljima na kopnu i moru pokazati  će uvijek sjajne i atraktivne windsurf ekshibicije  i vještine u ovom atraktivnom i zahtjevnom sportu.

 Organizator natjecanja čiji nagradni fond iznosi  5000 eura je Surf klub 'Tri strijele' iz Zagreba.  Perna će biti četvrto , od šest ovogodišnjih natjecanja u okviru Toura.  Prethodna tri  održana  su u svibnju u Podesdorfu u Austriji , zatim u u lipnju u grčkom Noxos,  a treće je sredinom ovog mjeseca bilo u španjolskom Lanzarotu.  

Nakon Perne ostaju još dvije etape natjecanja , u listopadu u nizozemskom Brouwersdamu  , te u studenom u  francuskom  Six Fours  les Plages.  Natjecatelj s najviše ukupnih bodova osvojenim na svih šest natjecanja biti će  okrunjen laskavom titulom najboljeg u Europi.

Prošle godine u Perni prvenstvo je okupilo  25 windsurfera iz desetak europskih zemalja, a ove se godine očekuje još veći broj natjecatelja. Među najpoznatijim  imenima koji ove godine stižu u Pernu je belgijski surfer Steven Van Broeckhoven,   prvak svijeta iz 2011.g. i otada stalno plasiran među prva tri u svijetu,  a među hrvatskim natjecateljima je i državni  prvak u freestyleu Marko Jovanović .

- I ove se godine vidimo na Pelješcu koji se zaista pokazao kao idealna destinacija za ovo natjecanje zbog savršene klime, prirodnih uvjeta, ali prije svega maestrala koji ovdje puše kao nigdje na Jadranu. Očekujemo veliki odaziv natjecatelja, sjajne windsurf ekshibicije i atmosferu koja se ne smije propustiti. Osim formalnog programa, pripremamo sjajan zabavni program. Pozivam sve da nam se pridruže i budu dio ove adrenalinske sportsko-zabavne priče - rekao je za medije Marko Mudrovčić, organizator hrvatske etape i jedan od natjecatelja.

      FOTO:  Surf klub ' Tri strijele' - Zagreb 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8727757