U ULTIMI JESENI OSTALI BEZUSPJEŠNI Korčula – Zadar 1954 28:35

Kategorija: Muški rukomet Kreirano: 30 Studeni 2019 Objavljeno: 30 Studeni 2019
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - Porazom su se oprostili rukometaši 'Korčule ' od jesenskog dijela natjecanja u 2. HRL-jug.

Pod Balonom bolji od njih  bio je Zadar 1954 , momčad koja je do ovog kola zajedno sa 'Splitom' dijelila prvo mjesto zasluženo je odnijela bodove iz Korčule.

Nekompletni, bez Jeričevića (odgledao utakmicu sa klupe), ozlijeđenog Markovića i Poše protiv mladih, brzih iznimno potentnih Zadrana 'zeleno-crveni nisu uspjeli ponoviti igru obrani iz zadnje domaće Kup  utakmice.

Dokazuje i to 20 primljenih golova u prvom poluvremenu (13:20) , kada je zapravo utakmica i odlučena. Uz to već u 20.minuti ozlijedio seSansović, kasnije i Arkulin. Do odmora igralo se obostrano žestoko, sa puno jakih duela i 'klinčeva' pa je i službeni liječnik dr. Mijodrag Marović ovaj put radio i - 'prekovremeno'. U tim duelima pak nerazmjerno puno minuta isključenja dobili su korčulanski  igrači  (12) naspram 4 gostiju što je u više navrata izazvalo žestoke proteste sa tribina.  

Drugo  poluvrijeme puno mirnije. Zadrani su održavali i stečenu prednost, a ' kakav-takav'  tračak nade za momčad Tomislava Veraje ukazao se u šest minuta prije kraja kada su došli na četiri razlike (28:32) i tu stali …Nakon time-outa gosti su se  ubrzo oporavili i vratili u ritam, te na kraju postigli uvjerljivu pobjedu od sedam razlike.

Najefikasniji u redovima ' Korčule' bio je Filip Mažurana sa 9 golova, ali statistički najučinkovitiji bio je Frančesko Vaerazza sa 7 golova. Rekli smo 'šepala' je obrana , a u njoj prvo ime ipak vratar Tomislav Šegedin sa  12 obrana u kojima su i tri skinuta sedmerca.

S druge strane Zadrani svog prvog igrača i igrača utakmice imali su u Maričiću koji je postigao 12 golova, a odličan je bio i vratar Olić koji je  braneći samo u drugom poluvremenu skupio 14 obrana , dok je njegov kolega Perinović u prvom poluvremenu imao 5 obrana.  Golove za Zadrane dali su još Bukva 7, T.Merhar 5, Patrk 5, Bojmić 3 i M.Merhar 3.

Za Korčulu su igrali: Šegedin  (9+3), Radovan (1), Fillipović-Grčić 1, Petrović, Stanišić 4, Đula, Arkulin 2, Jeričević, Sansović  1, Stamatović  4, F.Mažurana 9, Verazza 7, Andrijić-Klose,  Šestanović, Ćenan   Trener. Tomislav 'Mišo' Veraja

2. HRL-jug  9.kolo

KORČULA – ZADAR 1954   28:35  (13:20)

Naslovnica: Frančesko Verazza postiže jedan od svojih sedam golova protiv Zadra 

Snimio : N.Kosović

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8812323