OSVRTE UTAKMICE JOŠ SE VRTE Vlado Šola: Utakmicu smo sa pravom shvatili maksimalno ozbiljno!

Kategorija: Muški rukomet Kreirano: 28 Veljača 2019 Objavljeno: 28 Veljača 2019
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA – Dubrava je 'prohujala' korčulanskim Balonom, slično kao i snažna tramuntane koja je utorak navečer drmala njegovu konstrukciju, njihala i  uvukla se po njegov plastični ogrtač, na neki način simbolično pokazujući razliku dvaju suparnika. Od igračke kvalitete pa do uvjeta za trening i igranje koje u već desetljećima rukometno talentiranim Korčulani imaju.

 'Prirodnim grijanjem' pak,  nikad većim brojem gledatelja u njemu u ovo doba vječno prisutne 'čiče zime' ipak srećom nije bilo. Razlika u svemu, naravno najviše u igračkoj kvaliteti bila je očita. Bez obzira na minus 12 zadovoljni su bili  i u domaćim redovima...

' Rezultat je za nas dobar, obzirom da su kao lideri Premijer lige oni dva, čak i tri ranga iznad nas. Dali smo im 24 gola, borili smo se koliko smo mogli. Nenaviknuti na ovako jakog protivnika naši su igrači nažalost zadržali percepciju igranja sebi ravnim 2.ligškim momčadima' rekao je trener Korčule Tomislav 'Mišo' Veraja dodajući da je hendikep bio i to što im je protekle subote zbog orkanske bure otkazana prvenstvena drugoligaška utakmica.

Korčulanski rukometni 'romantičari' tako su i ovaj put zbog 'više sile' ostali dosljedni sebi. Ponedjeljak im što se treniranja tiče uobičajeno nije 'radni dan', stoga su najbolju momčad Premijer lige dočekali od petka do utakmice u utorak bez treninga!

Samo prvih deset minuta domaćin je imao 'egal'. Prisjetili su se tada korčulanski ljubitelji rukometa i 2008.g. U istom natjecanju na razini županije na istom mjestu gostovao je prvoligaš Metković tada sa Markom Kopljarom, Igorom Karačićem, Lukom Rakovićem, vratarom Sandrom Uvodićem i ostalim metkovskim vedetama i tek u zadnjoj četvrtini utakmice izvukao 'živu glavu'. Vodio ih je baš sada trener 'Korčule' Tomislav Veraja.

Vlado Šola je Korčulu pak shvatio itekako ozbiljno. Stigli su dan prije, noćili u Trpnju na obližnjem Pelješcu.

' Maksimalno smo bili ozbiljni, svjesni dugog napornog puta, sredine nabijene entuzijazmom, eventualnog opuštanja ili faktora podcjenjivanja što vam se često zna obiti o glavu. Korčulu smo sa pravom maksimalno ispoštovali. A kad je takav pristup onda problema nema' rekao je trener Dubrave, legendarni vratar oko kojeg se zbog selfija i autograma nakon utakmice sjatilo mnoštvo djece, korčulanskih mini rukometaša i mažoretkinja koji su u uvodu i poluvremenu začinili feštu od rukometa.

Znao je Šola dakako i da mu pored, povijesnim plasmanom 'nabrušenih' domaćina s druge strane stoji dobro mu znani rukometni 'mačak' Veraja. Na 'neutralnom terenu' bio je to i ogled dvaju opuzenskih zetova, u šali rečeno, za obojicu i ne baš tako nevažan motiv…

Pitali smo ga za ambicije Dubrave u sezoni koja ide ka svojoj završnici...

' Čeka nas odlučujuća utakmica za 1.mjesto u Premijer lige, potom Liga  za prvaka. Prošle smo sezone bili uz rame Nexeu sa istim brojem bodova, ali tada jači za dva lijevaka, neće biti lako to ponoviti. U Kupu cilj je naravno završni turnir

Usprkos uvjerljivom porazu zadovoljstvo je carevalo i kod domaćih navijača. Na početku i na kraju pljeskalo se jednima i drugima, tijekom utakmice u sportskom objektu sa samo 170 sjedećih mjesta dvostruko više gledatelja cijelo vrijeme disalo je 'punim plućima i 'ogromnog srca' za svoj ljubimce. Balon je 'eksplodirao' kada je mali 14-godišnji Ante Šestanović igrajući za prvu momčad sa posebnom liječničkom dozvolom zatresao mrežu gostiju u kojima su obranama, odnosno golovima odskakali vratar Domagoj Grahovac i 'nebeski' skakač Luka Vinković.

Hvale su puna usta bili cijeloj rukometnoj delegaciji iz najvećeg predgrađa metropole...  

' Rukometašima i građanima Korčule zahvala na iznimnom gostoprimstvu. Rezultat realan, pored plasmana cilj nam je bio i pokazati kako dobro radimo u klubu' riječi su Dražena Žunca, Predsjednika Dubrave.

Sve u svemu sportski događaj za mali grad i najsportskiji hrvatski otok o kojem će se još dugo pričati...

Tejst i foto : Nenad Kosović

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9003728