VERAJA SE PITA GDJE BI IM BILO KRAJA Da malo više treniraju...

Kategorija: Muški rukomet Kreirano: 22 Veljača 2019 Objavljeno: 22 Veljača 2019
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA – U gradu Marka Pola i moreške prošle jeseni je na sportskom polju vladao je – rukomet! 'Krivci' za to bili su rukometaši 'Korčule'. Članovi 2.HRL-jug svojim su nastupima i rezultatima posebice u Kupu Hrvatske 'zaludili' ljubitelje sporta na najsportskijem hrvatskom otoku, gdje se prije 65 godina odigrala i prva rukometna utakmica uopće na nekom od naših otoka. 

Četiri utakmica četiri pobjede protiv prvoligaških momčadi donijele su im plasman u društvo velikih, PPD Zagreba, Nexea…

'Zadovoljstvo je činjenica od kada je Hrvatske države da naš klub nikada nije napravio bolji rezultat' riječi su iskusnog trenera Tomislava 'Miša' Veraje , Metkovca za kormilom rukometne Korčule.

Pod 'zelenim' okružjem korčulanskog igrališta pod Balonom 'korčulanski zeleni' redom su skidali 'skalpove' prvoligaša HRM Dubrovnika, Metkovića, Ribole Kaštele i Splita.

Pritom su njegove tribina napravili redovito dupke punima, aktivirali navijačke rekvizite i pljeskom grijali dlanove navijača. Korčulanski rukometaši još su jednom dokazali svoj iznimni potencijal, ali tvrdi nam Veraja, po ko zna koji put pokazali i svoju nepredvidivu ćud.   

 'Šest sezona sam sa njima, a oni su, vjerujete mi, za mene i dalje teška nepoznanica. Vjerojatno i kad budem odlazio iz Korčule mučiti će me dvojba što smo mogli, a nismo postigli. Jer riječ je o iznimno potentnim rukometašima, redom moćnim momcima koji nažalost ne trpe prevelike obaveze, nemaju radne navike. Zadovoljavaju se sa malim stvarima, neredoviti su na treninzima. Primjera radi mi ćemo protiv vodeće momčadi Premijer lige Dubrave koja nas je zapala u 1/16 Finala Kupa odigrati sa osam do deset odrađenih treninga! Na toj razini jasno je vama je da je to nemoguća misija'

Pomalo 'romantičarski' način i odnos prema rukometu Korčulani su u jesenskom dijelu natjecanja ipak malčice 'digli' stepenicu više. Trenirali su više nego uobičajeno, pa su pored povijesnog uspjeha u Kupu ostvarili i nikad bolji jesenski plasman u natjecanju 2.HRL-jug. (4.mjesto). Godinama se u Korčuli pitaju gdje bi bio kraj njihovim rukometašima da imaju barem malo ozbiljniji pristup treniranju. 

'Odgovorno tvrdim da bi samo malo ozbiljnijom radom došli u priliku igrati u prvoligaškoj konkurenciji, a uz jedno do dva pojačanja borili bi se za plasman u Premijer ligi! Klub ima potencijala za to, odličnu upravu na čelu sa donedavnim Predsjednikom Vjeranom Filippiem i sadašnjim Ivanom Ćenanom, te vječitim rukometnim zanesenjakom Klaudijom Bojićem. Nažalost većina igrači nisu spremna pratiti upravu, svi su igrači redom amateri, zaokupljeni profesionalnim obavezama, posebice u turizmu. Zato nam se redovito događa da jesenska natjecanja krećemo sa minimalnim brojem treninga ili da završnicu proljetnog dijela ostanemo bez velikog broja igrača'

Iskusni Veraja prošao je rukometno 'sito i rešeto' u brojnim klubovima, cijeli je život u tom sportu. Vjerujemo mu stoga kada povlači paralelu sa svojim Metkovićem, daleko većim gradom i puno poznatijim rukometnim središtem tvrdeći 'kada bi korčulanski rukometaši trenirali kao metkovski da bi bili daleko ispred njih !                                                                                             

Bez obzira na sve prednje rečeno Dubravu, vodeću momčad Premijer lige i legendarnog vratara Vlada Šolu kao njihova trenera 26.veljače čeka dug i naporan put u Korčulu! Naravno dolaze kao apsolutni favoriti, ali sigurno je da im nimalo neće biti lako protiv neopterećenih korčulanskih rukometnih 'romantičara'. 

 

Mini rukomet i ženski rukomet

Zahvaljujući mladoj trenerici Janji Lozici u klubu od 2013.g. djeluje sekcija mini rukometa. Okuplja oko 75 dječaka i djevojčica koji već 'žanju' prve sportske uspjehe. Djevojčice su prije dvije godine tako na turniru u Karlovcu, neslužbenog PH-e bile prve u svojoj kategoriji, a prošle godine i pobjednice Erste Mini lige Dalmacije. Do sada čisto 'muški klub' uskoro će tako imati i žensku seniorsku natjecateljsku ekipu.

Autor teksta i fotografije Naslovnice: Nenad Kosović 

 

Članak objavljen u Sportskim Novostima 21.veljače 2019.g 

 

 

U Privitku u PDF-u Članak iz Sportskih Novosti 

Attachments:
Download this file (Scan1.jpg)Scan1.jpg[ ]894 kB
.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8622819