Pod Balonom u subotu u međuotočkom ogledu Hvara i Korčule stiže lider prvenstva - Jelsa !

Kategorija: Muški rukomet Kreirano: 26 Studeni 2014 Objavljeno: 26 Studeni 2014
Napisao/la Nenad Kosović

ZAGREB – Proteklo 8.kolo 2.HRL-jug promoviralo je novog lidera- Jelsu ! Teško daje netko prije prvenstva računao da da će dva kola prije kraja jeseni  momčad sa otoka Hvara biti vodeća družina  prvenstva… 

No Jelšani ove sezone igraju kako preporođeni,  šest pobjeda i tek jedan poraz dovelo ih je na prvu poziciju . A lider upravo u subotu stiže u Korčulu, na uvijek zanimljivi i neizvijesni međuotočki derbi susjeda, koji , obzirom da su u zadnjem kolu slobodni, momčadi trenera Miša Veraje znači i zadnju utakmicu jeseni. Nema dvojbe da  će gosti učiniti sve da prođu i naš Balon, te da onda u zadnjem kolu na svom Pelinju protiv još jednog kluba sa juga Hrvatske momčadi Dubrovnikom osiguraju jesensku titulu. No korčulanski rukometaši ne bi se trebali na to osvrtati, oni su Pod Balonom , bez obzira tko dolazi uvijek favoriti.  Bilo bi lijepo od gledatelja se oprostiti dobrom igrom  i - rezultatom…Utakmica se igra u večernjim satima (19.30), a podrška s tribina i ovaj će puta biti itekako potrebna…Usput subotnja večer Pod Balonom je  rukometna u pravom smislu riječi , jer bi  se na istom mjestu trebao i igrati vječiti korčulanski derbi ženskog rukometa između Vela Luke i Lumbarde.

Proteklo kolo rukometašima Korčule donijelo je novi poraz ovaj put u  Sinju protiv Kamička. Očekivan , ali možda se  ipak računalo na  veći otpor domaćinu koji ove sezone ipak nije ono što je nekada bio…

Jelsa je u derbiju gornjeg dijela ljestvice kod kuće bila za dva gola bolja od Solina, a kako je H.Dragovoljac odmarao močad trenera Vjeka Bojanića, rekli smo već,  samostalno je preuzela vrh . Odličan posao napravila je Olimpija koja je u gostima slavila kod Biograda, a gostujuću pobjedu zabilježio je Dubrovnik u Trogiru, te očekivano Trilj PV domaću  protiv zadarskih Arbanasa.

Rezultati 8.kolo: Biograd –   Olimpija 26:29, Trogir – Dubrovnik 19:24, Kamičak – Korčula 35:28, Jelsa – Solin 25:23 . Slobodan je bio H.Dragovoljac.

Redoslijed:

Jelsa 12(7), Olimpija 11(7), H.Dragovoljac 10(7), Solin 9(8), Biograd 9(8), Dubrovnik 8(7), Kamičak 8(7),Trilj PV 6(7), Korčula 4(8), Trogir 2(7), Arbanasi 0(7)

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8790933