PETRA JOŠ JEDNOM ZA ANALE Lumbarajka glavna u ženskoj sudačkoj trojki utakmice muškog ragbija !

Kategorija: Ostalo Kreirano: 28 Studeni 2017 Objavljeno: 28 Studeni 2017
Napisao/la Nenad Kosović

SPLIT - Naša splitska Lumbarajka Petra Drušković  još je jednom ušla u povijest hrvatskog ragbija. Nakon što je svojedobno bila prva , dugo vremena i jedina ženska ragbi sutkinja u Hrvatskoj , te  prva žena koja je sudila ragbijašku utakmicu muškarcima, ovih se dana još u 'nečemu' od hrvatskog ragbija  upisala kao - prva …

Petra je naime prvi put u povijesti hrvatskog ragbija sudila utakmicu u kojoj su ' ragbi pravdu' na travnjaku  dijelile tri sutkinje. Dogodilo se to u subotu na utakmici 8.kola Prvenstva Hrvatske između splitske Nade i Zagreba (50:5). Petra bila je glavna sutkinja, dok su joj  pomoćnice bile još dvije pripadnice nježnijeg spola - Frančeska Pleština i Margarita Mratović.  U svemu tome bilo je pak i simbolike jer su Petra,  Frančeska i Margarita muškarcima su sudile utakmicu  protekle subote, 25.studenog, baš na 'Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama' .

'Savez taj dan uvijek obilježi na poseban način,a kako sam tog dana bila delegirana za ovu utakmicu, s još dvojicom muških kolega, oni su svoja mjesta prepustili ženama . Ja sam tu već iskusna, ali sam prvi put sudila sa curama. Dugo se znamo, još dok smo igrale zajedno, imamo sličan pogled na ragbi i bilo je jednostavno komunicirati, bez puno riječi. Dovoljna je bila komunikacija koju smo nekada koristile u igri, sad smo je  samo iskoristile u suđenju' rekla je između ostalog nakon utakmice za Sportske Novosti naša Lumbarajka, nekadašnja ragbi reprezentativka Hrvatske i jedina sutkinja u regiji s međunarodnim ragbi 7 i ragbi 15 certifikatima .

Tri pripadnice nježnijeg spola dakle odlično se snašle dijeleći pravdu muškarcima , u sportu kojeg većina neupućenih  sasvim pogrešno doživljava grubim i surovima. Utakmicu su odsudile jako dobro, na zadovoljstvo jedne i druge momčad. Od strane korpulentnih, uvijek borbenih i srčanih, već uobičajeno  'trpećih'  i dobroćudnih ragbijaša dobile samo komplimente.

Foto: Marin Bubrić (  'Rugby.hr' - Službene stranice Ragbijaško saveza Hrvatske) 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9018971