BRONCA ZLATNOG SJAJA Boćara Gornje Vrućice na Međunarodnom turniru 'Val 2019' u Herceg Novom

Kategorija: Boćanje Kreirano: 17 Travanj 2019 Objavljeno: 17 Travanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

HERCEG NOVI  - Vrijedan međunarodni uspjeh ostvarili su boćari 'Gornje Vrućice '. Na  Međunarodnom turniru ' Val 2019' održanom proteklog vikenda u Herceg Novo vručićanski 'meštri od balota' su u konkurenciji osam  momčadi osvojili 3.mjesto i brončanu medalju.

 Na turniru su sudjelovale boćarske momčadi iz Slovenije, Srbije, Bosne-Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore.

Nakon tri odigrane discipline - 'trojka', 'precizno izbijanje'  i 'brzinsko izbijanje' u ukupnom zbroju bodova u borbi za brončanu medalju' potpuno poravnati bili su slovensko 'Milje' iz Kranja i Gornja Vrućica sa 14 bodova . O medalji je odlučivalo 'pripetavanje', odnosno  tkz 'zlatna boća'  u kojem su naši Pelješčani na kraju došli do bronce.

'Brončana je to medalja zlatnog sjaja, prvi je to put da smo osvojili medalju na ovom cijenjenom međunarodnom turniru. Cijeli smo  turnir odigrali jako dobro, svim našim igračima doista velike  čestitke. Dobar je to znak pred nastavka natjecanja u 3. HBL-jug gdje se borimo za ostanak. U nedjelju smo trebali igrati utakmicu prvog proljetnog kola protiv Slavena na Grudi , ali je utakmica odgođena zbog kiše ', rekao nam je kapetan Gornje Vrućice Nenad Milović, koji je , kako to i priliči kapetanu preuzeo odgovornost u  spomenutoj 'zlatnoj boći' , kada samo jedan igrač iz svake momčadi igra 'bližanje  i kada jedan jedini 'zog' odlučuje za onaj jedan odlučujući bod  . 'Zavaljao' je Neno boću,  'bližao' je bulinu,  od slovenskog suparnika bio bolji za  nekoliko malih centimetara,  ali Vrućićanima dovoljno velikih za brončanu medalju. Uz Nenada Milovića za Gornju Vrućicu igrali su još Branimir Mastilica, Nikša Jović i Ivan Galić 'Basilio' .

Na turniru su sudjelovali i boćari trpanjskog 'Faraona' . U sastavu Stijepo Šegetin, Tonči Jelaš i Nedjeljko  Stipeljković  zauzeli su 8.mjesto sa ukupno 9 osvojenih bodova. Pobjednici turnira su boćari domaćina i organizatora turnira 'Val' iz Herceg Novog

Konačni plasman :  .

BK Val - Herceg Nov,i  C.Gora 24 boda, BK Altina – Zemun, Srbija 17,  BK Gonja Vrućica Pelješac, Hrvatska 14, BK Milje – Kranj, Slovenija 14, BK Dalmatinac – Ruma, Srbija 13,  BK Hrvatski Radiša – Čitluk, BiH 11,  BK Meljine 10, BK Faraon – Trpanj, Hrvatska 9 bodova.

FOTO: BK Val Herceg Novi 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8458411