DAN POSLIJE Marija: Predivno je bilo opet slušati 'Lijepu našu' sebi u čast ...

Kategorija: Atletika Kreirano: 11 Ožujak 2019 Objavljeno: 11 Ožujak 2019
Napisao/la Nenad Kosović

Marija Tolj obranila je titulu najbolje U-23 bacačice diska na Europskom bacačkom kupu. Naša mlada Orebićanka, članica zagrebačkog AK 'Dinamo-Zrinjevac' protekle subote drugu se godinu za redom popela na najviše mjesto pobjedničkog postolja među mlađim seniorkama.

Nakon portugalske Lierie i slovački grad Šamorin 19-godišnjoj diskašici zasigurno će ostati kao posebno mjesto u bacačkoj karijeri. Kakav je osjećaj opet slušati 'Lijepu našu' sebi u čast ' pitali smo je ....

' Sve to ponoviti u samo godinu dana naravno da je bio predivan osjećaj. Moglo je biti i bolje, no vremenski uvjeti nisu bili baš idealni, na kraju je ipak ispalo sve odlično rekla nam je dan poslije.

Ono 'moglo je biti bolje' odnosi se naravno na dužinu hica. Marijin pobjednički disk letio je u četvrtoj seriji na 57.76. Prošle godine u Portugalu njen 'zlatni' iznosio je 55.23, a u subotu disk joj je letio za više od dva i pol metra duže. U Slovačku je stigla sa novim osobnim rekordom 58.61, nedavno oborenim na Zimskom bacačkom kupu u Splitu. U konkurenciji mlađih seniorki vodeći je to rezultat ove godine u Europi, treći rezultat svih vremena u Hrvatskoj.

U Šamorinu u konkurenciji 16 europskih bacačica Marija je 2.plasiranoj Šveđanki Vanessi Kamgi pobjegla za 'mala' tri, ali na kraju velika 'zlatna' centimetra. Rezultatski dramatična završnica natjecanja, iako ga Marija nije vidjela tako .. 

'Taj rezultat (57.73) Šveđanka je ostvarila u zadnjoj seriji. Svjesna sam bila da je to jako dobar rezultat, da mi je blizu, ali nisam se pretjerano brinula. Znala sam da imam još jedan hitac i da je sve u mojim rukama, da mogu uzvratiti još i boljim rezultatom '

Uz pomoć svog trenera Rolanda Varge koji je prati od početka karijere,  Marija je za ovo europsko natjecanje očito stigla spremna i u fizičkom i mentalnom dijelu. Barijera četvrtih mjesta i 'drvenih medalja' koje su je neko vrijeme pratile na sličnim natjecanjima očito su iza nje…. 

Slijedi joj kratki odmor, a onda sve nanovo. Teško će se kaže, ovog ljeta 'okusiti' mora na Pelješcu i okupati se u svom Orebiću. Čeka je opet puno treninga i odricanja. Za nju i njenog trenera dva su najvažnija natjecanja u  sezoni koja tek hvata zamaha.

' To su Europsko mlađe seniorsko prvenstvo u srpnju u Švedskoj i ono za koje tek trebam hvatati normu, seniorsko SP krajem listopada u Dohi – rekla nam je za kraj Marija kojoj je zasigurno želja opet biti u društvu Sandre Perković na nekom velikom natjecanju, ponoviti prošlu godinu i seniorsko EP u Berlinu gdje je bacala u društvu i učila od najveće diskašice današnjice…

Zlatom u Šamorinu Marija Tolj je već na početku sezone pokazala da hrvatski ženski disk u njoj doista ima svijetlu budućnost i da je sa pravom smatraju nasljednicom velike Sandre Perković.

 

Razgovarao: Nenad Kosović

Naslovnica: Marija Tolj u Šamorinu 

Foto: Atletski savez Slovačke 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8727851