SAMO 4 CM MANJE OD OSOBNOG REKORDA Marijin disk opet leti daleko, a i kugla je bila zlatna za dvije titule na PH-e!

Kategorija: Atletika Kreirano: 30 Srpanj 2018 Objavljeno: 30 Srpanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

ZAGREB - Nakon pauze zbog neugodne ozljede Marija Tolj se očito vraća u formu... Dokaz tome je i njen nastup ovog vikenda na Seniorskom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske održanomu Zagrebu. 

U dva dana, dva nastupa, u  dvije bacačke  discipline i dvije pobjede za dvije titule seniorske prvakinje 'Lijepe naše'. Posebice veseli Marijino bacanje i u njoj važnijoj disciplini - disku. Kada na našim natjecateljskim bacalištima nema Sandre Perković onda se zna da je Marija u 'glavnoj ulozi' . Bilo je tako i u subotu  prvog dana Prvenstva kada je naša Orebićanka i članica zagrebačkog AK 'Dinamo – Zrinjevac'  osvojila zlato hicem od 57.86 m. To je samo četiri centimetra manje od njenog osobnog rekorda kojeg je Marija postigla u ožujku na natjecanju u Splitu., svakako dobar znak pred skorašnje Europsko atletsko prvenstvo u Berlinu (od 7. do 12.kolovoza) . Na skupu najboljih atletičara Starog kontinenta  Marija Tolj će biti  zajedno sa našom, u svijetu 'nedodirljivom' Sandrom Perković,  natjecati se protiv najjačih europskih bacačica diska. Drugo mjesto na subotnjem natjecanju pripalo je Ani Brkljačić (ASK Split) 43.95 ,a treće Teni Dešić (AK Moslavina-Kutina) 39.17.

U nedjelju je pak Marija Tolj bila  najbolja i u bacanju kugle i tako ponijela još jednu seniorsku titulu Hrvatske. Njena kugla letjela je na 14.63 , druga je bila Tadea Lažeta (AK Zagreb) 12.47, dok je treća bila Splićanka Ana Brkljačić (12.08) 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8459052