NA STARTU SEZONE DOBAR FINIŠ RITE BILIŠ Na 1.Krka polumaratonu 13.mjesto …. FOTO

Kategorija: Atletika Kreirano: 14 Travanj 2018 Objavljeno: 14 Travanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

NP KRKA  - Za korčulansku maratonku Ritu Biliš današnja subota značila je početak sezone utrka u ovom zahtjevnom sportu…Održan je 1. Krka polumaraton 21.2 km dugom  stazom u gornjem dijelu Nacionalnog parka Krka . Prijavilo se ukupno 541 natjecatelja , u utrku krenulo njih 408 , među njima i Rita da bi na kraju u svojoj kategoriji  (1983-1974) u cilj ušla kao 13.plasirana . U ukupnom poretkuzavršila  je  25. među ženama,  odradivši  tih nešto više od 22 km u vremenu od 1.55.50.

 Nakon utrke,  prve njene od onog jesenasuspješno odrađenog  maratona u Ljubljani , Rita je bila naravno zadovoljna …

'Trčali smo kroz gornji dio Nacionalnog parka Krka, na lokalitetima  Burnum,  gdje su amfiteatar i iskopine utvrde zapovjedništva 11. Rimske legije . Vrlo atraktivne lokacije, a staza umjereno zahtjevna sa velikim usponom pred kraj na 19.om  kilometru' rekla nam je .

Mnogi pak ne znaju da je  nažalost Riti nedavno zbog loših vremenskih prilika i otkazivanja avionskog leta propao nastup i na Svjetskom prvenstvu u polumaratonu u španjolskom gradu Valencija…Jako pak je zanimljiva priča  kako je Rita dobila poziv za to svjetsko natjecanje . Bila je naime pobjednica u  Natječaju za najbolju rođendansku želju našoj maratonki Matei Matošević Hačić , a nagrada je bila startni broj na Svjetskom prvenstvu u Valenciji.

Sva sretna spakirala se i pripremila u svakom pogledu za nastup na skupu svjetskih polumaratonaca ( 18.ožujka 2018) … Nažalost  od naše maratonke jače je ovaj put  bilo nevrijeme i otkazivanje leta prema i iz Dubrovnika, odnosno Barcelonu…Sve je učinila da se nekako dočepa Valencije , ali nažalost nije joj uspjelo …

Bila je naravno malo je reći pa - tužna. Ipak…

' Manje-više me već prošlo ! Posebice nakon današnje utrke u kojoj sam se 'ispuhala' i doista  uživala, ali isto tako i  nakon poziva organizatora iz Valencije da mi neiskorištena pozivnica vrijedi za neku drugu međunarodnu utrku u tom gradu '  otkrila nam je Rita koja 'španjolsku tugu ' kani ublažiti  i dobrim nastupima na dvjema slijedećim  10 km dugim  utrkama.  Narednog  vikenda na Hvaru  u   'Wine Run'  utrci  i na našem Marko Polo Triatlonu zadnjeg vikenda ovog mjeseca.

 

Fotografija Naslovnice: Rita Biliš sa zagrebačkom Žrnovkom Jasminom Bajan koja je na 1.Krka polumaratonu postigla , kaže nam Rita također super rezultat : 50 ukupno i 23 u kategorija , Ž 35 (1983.-1974.)

Foto: U Galeriji slika 

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
7829598