NOGOMETNA TRABAKULA PODNO KORČULANSKIH KULA Svjetsko nogometno prvenstvo Kataru 2022.g promovirano u Korčuli FOTO

Kategorija: Nogomet Kreirano: 30 Kolovoz 2019 Objavljeno: 30 Kolovoz 2019
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA – U  korčulansku zapadnu luku danas poslijepodne uplovio je katarski povijesni brod  'Fath Al Khair'.

Brod  je krajem srpnja zaplovio iz Istanbula u cilju promoviranja države Katar kao sportske i kulturne destinacije, sa posebnim naglaskom na promociju Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se 2022.g. održati u toj zemlji .

Katarski povijesni brod i njegovih 10 članova posade  u Korčuli su pored ostalih dočekali Veleposlanik Katara u Hrvatskoj, nj.e.  Naser Hamad M.Al Khalifa, državni tajnik pri Ministarstvu turizma RH Frano Matušić , Zamjenik Gradonačelnika Korčule Ivan Šale i drugi

Nakon razmjene riječi dobrodošlice i poklona , za katarske goste na korčulanskoj zapadnoj rivi odigrana je i viteška igra 'moreška'.

Brojni gledatelji i turisti potom su mogli posjetiti ovaj povijesni drveni brod  na kojem su im dijeljeni sportski rekviziti sa obilježjima Svjetskog nogometnog prvenstva 2022.g.

'U prvoj od tri faze  putovanja  brod će u cilju promocije  države Katar i SP 2022  provesti na  putovanju četiri mjeseca i preći više od 4500 nautičkih milja. Već smo  posjetili Tursku, Grčku i Albaniju.  Nakon Hrvatske plovimo prema Italiji , a sve u cilju promocije naše zemlje i Svjetskog nogometnog prvenstva. U drugoj fazi  u lipnju slijedeće godine brod će krenuti  na novo putovanje u kojem će posjetiti luke Francuske, Španjolske , Portugala, Maroka , Alžira i Tunisa, a u 2021.g. odradit i ćemo i treću fazu putovanja i posjetiti ostale zemlje Sredozemlja. A sve sa ciljem promocije Katara i Svjetskog nogometnog prvenstva' rekao nam je zapovjednik broda kapetan Yousef Mohammed Al Sada. Dodao je da je prvi put u Hrvatskoj, ali sudeći po onome što su i on njegova posada do sada vidjeli ploveći na našem Jadranu ne i  - zadnji put....

Korčula je inače jedina luka koju će 'Fath Al Khair' posjetiti u Hrvatskoj, a tijekom subote podignut će svoje impozantno jedro i krenuti u smjeru Venecije.

Podsjetimo se Svjetsko nogometno prvenstvo održat će se  od 21.studenog do 18.prosinca  2022.g.  u sedam gradova Katara , uz sudjelovanje 32 najbolje reprezentacije svijeta .

Foto u Galeriji slika napravio Nenad Kosović

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8548152