POSTIRSKI POST FESTUM OREBIĆA Sudjelovali sa tri selekcije djece, a najmanjima pripala - bronca !

Kategorija: Nogomet Kreirano: 08 Travanj 2019 Objavljeno: 08 Travanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

POSTIRA -  Čak tri kategorije djece Nogometnog kluba 'Orebić' proteklog su tjedna sudjelovali na Međunarodnom turniru u dječjem nogometu 'Postira kup 2019'.

Pod vodstvom svojih trenera Hrvoja Kapitelija i Svetka Bikić na otok Brač putovali su njihovi uzrasti 2006.g., 2009.g. i 2011.g., ukupno 34 mala nogometaša. 

Najviše uspjeha imali su oni najmlađi rođeni 2011.g. i mlađi . Klinci trenera Svetka Bikića u toj su kategoriji osvojili  3.mjesto. Odigrali su četiri utakmice , pobijedili tri i u jednoj doživjeli poraz. Bili su bolji od Rječine (3:2), Bola 7:0, da bi u  polufinalu tijesno poraženi od Strožanca (2:3). U utakmici za 3.mjesto opet su igrali sa Rječinom i opet bili bolji 6:2 i tako osvojili 3.mjesto na turniru..

Orebićki uzrast  2006.g. odigrao je također  četiri utakmice. Sa domaćinom turnira klubom Postira Sardi  odigrali su 2:2. Potom su poraženi od Vrbanja  (0:2). U  trećoj utakmici bili su bolji od OSK-a iz Otoka1:0, da bi u zadnjoj utakmici bili poraženi od Škole nogometa 'Pomak' iz Splita (0:1) te  na kraju zauzeli 3.mjesto u grupi. Treba pritom naglasiti da je pobjednik turnira u ovoj kategoriji bio OSK kojeg su mali Orebićani pobijedili prethodno u igrajući u grupi.

Uzrast 2009.g. pak odigrao je najprije sa Sabunjarom neriješeno 1:1, a isti rezultatom završila je utakmica sa momčadi 'Brazzia' sa Brača. Potom su Orebićani visokom pobjedom protiv splitskog Strožanca od 5:0 osvojili prvo mjesto u skupini i  ušli u četvrtfinale gdje ih je čekao GOŠK iz Kaštel Gomilice. U iznimno uzbudljivoj i borbenoj utakmici u završnici su nažalost  poraženi (0:2)  i tako ispali iz borbe za postolje. 

'Zahvalio bi se roditeljima koji nas prate na svakom turniru i bez kojih ovo ne bi bilo moguće, Na Braču smo bili jedni od  najbrojnijih, a uz Školu nogometa 'DU talent' jedini iz Dubrovačko-neretvanske županije. Postajemo prepoznatljivi  na nogometnoj karti što se očituje brojnim pozivnicama za turnire, a osim brojnosti djece u NK Orebić i rezultati počinju dokazivati da smo na pravom putu. Bilo bi idealno kada bi razvoj djece pratio razvoj infrastrukture i uvjeta rada...Jer klub koji iduće godine slavi 100 godina postojanja  i broji 100 djece u omladinskom pogonu zaslužuje bolje uvjete nego što ih imamo' rekao nam je trener Hrvoje Kapiteli koji je na Braču vodio dvije od tri kategorije malih orebićkih nogometaša. 

U Postirima je  u protekla tri dana na okupu u nekoliko kategorija bilo 55 dječjih nogometnih momčadi  sa oko  500 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske.

Fotografija naslovnice: U-11 selekcija NK Orebić - 3.mjesto na 'Postira Kupu 2019' 

Foto:. NK Postira Sardi 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8600745