KALIK OPET HAJDUKOV LIK Anthony vraćen iz Rudeša i priključen pripremama prve momčadi!

Kategorija: Nogomet Kreirano: 04 Siječanj 2019 Objavljeno: 04 Siječanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

SPLIT - Nakon polusezone na posudbi u Rudešu, našeg otoka  'gore list'  Anthony Kalik opet je u Hajdukovom kadru! Mladi  21-godišnji australski reprezentativac  blajsko-velolučkih korijena  vraćen je u redove 'bilih' i na popisu je prvotimaca s kojima je Siniša Orešćanin jučer krenuo na priprema za drugi dio sezone.

Podsjetimo se Anthony je  još u vrijeme trenera Damira Burića bio prvotimac. Kasnije dolaskom Pušnika i Carilla izgubio je mjesto u momčadi. Neko vrijeme je  igrao za drugu momčad , a potom posuđen  australskom Sydneya, a nakon toga otišao na još jedno 'kaljenje' u Rudeš.

Kalik je u Hajduk stigao 2016.g. iz australskog Central Coast Marinersa. Odigrao je 11 utakmica za prvu momčad Hajduka, potom prije posudbe u Sydneyu u slijedećoj sezoni imao i 21 nastup za drugu momčad 'splitskih bilih'.

Usprkos lošim rezultatima Rudeša  protekle jesenske polusezone  Kalik je bio jedan od najbolji  u njihovim redovima, što je očito procijenio i Hajdukov stručni stožer te ga  vratio na Poljud. 

S Hajdukovih službenih stranica pak saznajemo da je prvog dana priprema trener  Siniša Oreščanin imao na raspolaganju sljedeće igrače:

Josip Bašić, Ivica Batarelo, Dino Beširović, Jakov Blagaić, Goran Blažević, Domagoj Bradarić, Mijo CaktašJairo, Ivan Delić, Tomislav Duka, André Fomitschow, Ádám Gyurcsó, Adrian Ismajli, Mirko Ivanovski, Josip Juranović, Stanko Jurić, Anthony Kalik, Franko Kovačević, Leon Kreković, Marin Ljubić, Božo Mikulić, Darko Nejašmić, Ante Palaversa, Luka Pasariček, Jurica Pršir, Emir Sahiti, Michele Šego, Tonio Teklić, Fran Tudor, Stipe Vučur i Mario Vušković.

Njima će se sutra  priključiti Hamza Barry i Borja Lopez, Bassel Jradi je sa reprzentacijom Libanona i priključit će se sredinom siječnja,  a Josip i Posavec će se zbog bolesti naknadno priključiti.

Dosadašnji pripadnici prve momačdi Steliano Filip, Hysen Memolla, Ahmed Said Said i Edin Šehić su pozvani na početak priprema druge momčadi 10. siječnja.

 

Naslovnica: Anthony Kalik - u Korčuli sa bakom  Palminom iz Blata, prilikom snimanja Hajdukova kalendara za 2017.g.

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8170245