VIKEND PRIPREMNIH UTAKMICA Kako su prošli Hajduk 1932, BŠK Zmaj, Jadran 1929, Orebić, Faraon…

Kategorija: Nogomet Kreirano: 11 Veljača 2018 Objavljeno: 11 Veljača 2018
Napisao/la Nenad Kosović

Tjedan prije prvih službenih utakmica u Kupu  i dva tjedna prije početka proljetnog nastavka u 1.Županijskoj nogometnoj ligi  većina klubova sa našeg područja igrala je pripremne  utakmice.  Neki su se ogledali međusobno, neki  interno sa vlastitim selekcijama,  neki su gostovali van našeg područja.

Krenuli su prvi još u petak  Smokvičani na blic pripremama u Solinu . Nogometaši  Jadran 1929 odigrali su prvu pripremnu i to protiv Juniora RNK Split i usprkos porazu (1:2)  pokazali puno toga dobroga.  Strijelac za  Jadran bio je  Antonio Pecotić. Sutradan ujutro i to samo dvanaest sati kasnije 'jadranaši' su igrali i drugu utakmicu i u Vranjicu  protiv  domaćeg Omladinca i doživjeli poraz 0:2.

U subotu su  igrali pripremnu i nogometaši  jedinog našeg 3.ligaša BŠK Zmaj .  Nakon dvije odigrane na  turniru ' Kalos Kup 2018'  gostovali su u Stobreču i protiv domaćeg  također 3.ligaša 'Primorca'  odigrali 1:1.  Momčad iz Blata vodila je golom Jakova Marinovića sve do zadnjih trenutaka utakmice kada je domaćin ipak uspio izjednačiti.

Velolučki Hajduk 1932 uzvratio je pak gostovanje Faraonu iz Trpnja.  Na Oliverovom igralištu završilo je pomalo iznenađujuće pobjedom Trpanjaca rezultatom 3:1 . Golove za 'faraune' dali su Bruno Koludrović, Jozo Mastilica  i Antonio Franković , dok je jedini i to vodeći gol za Velolučane postigao mladi Goran Rubeša.  Nakon 'Kalos Kupa'  bila je to treća pripremna Velolučana. Faraoni  ovaj put, neuobičajeno  na klupi bez obojice z svog  stručno-logističkog  'dvojca'  Donko Grgić - Maki Vujičić koji su nam se  tijekom popodneva javili na putu za Indoneziju, gdje,  kako su nam  naravno u šali rekli , ugovaraju  i traže mjesto za  buduće pripreme'  trpanjskih nogometaša… Klupa Velolučana također je bila nekompletna, bez gripoznog trenera Edija Žuvele koji se nada ozdraviti do četvrtka kada velolučki  Hajduk odlazi na pripreme u Pakrac gdje su ugovorene  i dvije pripremne utakmice. U petak protvnik im je županijski drugoligaš, imenjak Hajduk iz Pakraca,a u subotu odmjeriti će snage protiv županijskog prvoligaša NK Lipik.

Orebić je pak na svojoj  Trstenici odmjerio snage protiv svojih , kombinacije juniora i veterana . Završilo je 5:1 za prvu momčad. Dva gola dao je Ivan Kordić, a po jednog Nikola  Nogalo , Dino Špaleta i Ivan Ožić - Bašić.  Jedini gol za poražene postigao Filip Tolj. Kako nam je javio naš suradnik  Željko 'Buco ' Bubeniček', najljepši trenutak utakmice bio je gol škaricama Ivana Bašića- Ožića. 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
7885692