UOČI PRETKOLA Domaći teren i navijači Zmajeva su prednost!

Kategorija: Nogomet Kreirano: 23 Kolovoz 2015 Objavljeno: 23 Kolovoz 2015
Napisao/la Nenad Kosović

BLATO – Srijeda je dan od onih u povijesti BŠK Zmaj označen kao jedan od najvažnijih. Dan je to kada će četvrti put u zadnjih pet godina 'crveni' igrati Pretkolo Kupa Hrvatske protiv momčadi Croatie iz Đakova. U dva prethodna otočani su morali na dugi put, na krajnji istok, odnosno sjever  'Lijepe naše', u Gunju i Imbriovec. 

Barem kada je u pitanju domaćinstvo i izbjegavanje duga puta ovaj su put 'zmajevi' u ždrijebu bili sretnije ruke. A jesu li imali sreće kada je kvaliteta suparnika u pitanju? Statistički gledano dvije momčadi su 'tu  negdje' , nogometašima Croatie također su 3.ligaši, jednako 'zmajevcima' u prošlom su prvenstvu bili 9.plasirana momčad svog natjecanja, osvojili također 42 boda, doduše u 3.HNL-istok koja ima dva kluba manje od juga.

Blaćana su pak pobjednici Kupa na svom području, dok su Đakovčani 'pred vrata' 1.kola Kupa stigli zahvaljujući plasmanu u finale ŽNS-a Osijek u kojem su poraženi. 

- Dolaze iz jedne jake lige i područja sa puno kvalitetnih momčadi i  kvalitetnih nogometaša. Uostalom igraju u ligi koja daje dva predstavnika u Pretkolu Kupa. Naša je prednost domaći teren, gostima uz to sigurno ne ide na ruku  što ih tri dana prije čeka teška prvenstvena utakmica protiv BSK iz Bijelog Brda, od kojeg su i izgubili u Finalu Kupa. Uz to čeka ih dugo i naporno putovanje, znamo i mi najbolje kako nam je bilo kada smo u istom natjecanju putovali u njihove krajeve. Kup je s druge strane specifično natjecanje, puno iznenađenja, nikad ne možeš u nešto biti siguran. Ono što je sigurno čeka nas teška utakmica, šanse su pedeset-pedeset, ali zbog domaćeg terena i navijača po meni sa blagom prednošću na našoj strani - na brzinu je svoju više ocjenu nego prognozu utakmice dao Direktor BŠK Zmaj Dario Šeparović.

Svjesni su zmajevi da bi im pobjeda protiv Đakovčana u slijedećoj rundi mogla donijeti dolazak na Korčulu još atraktivnijeg protivnika, čak i prvoligaša. Pouzdaju se pritom i na svoju već jedanaest mjeseci dugu nepobjedivost na Zlinjama. Jer zadnji su put pognute glave napustili svoj travnjak još u rujnu 2014. protiv Neretvanaca.

PRIJE PET GODINA Prvoligaš se provukao na Zlinjama

Za utakmicu protiv Croatie gledalište na Zlinjama biti će obogaćene dodatnom montažnom tribinom na južnoj strani igrališta. Očekuje se puno gledalište, slično kao prije pet godina. Tada je gotovo na isti dan (25.08.2010) u svom prvom plasmanu u Pretkolo Kupa BŠK Zmaj ugostio tada prvoligaša Karlovca i režirao pravu dramu u kojoj je prvoligaš prošao kroz iglene uši boljim izvođenjem jedanaesteraca. U 90 minuta bilo je 1:1, Blaćani su dugo vodili golom Bačića, a Karlovčani izjednačili u drugoj minuti sudačke nadoknade preko Špišića. Od sadašnjih igrača BŠK Zmaj na toj utakmici jedino je igrao kapetan Ante Prižmić. U slijedeća dva plasmana u Pretkolo Blaćani su gostovali, ovo će dakle nakon pet godina biti povratak Pretkola na Korčulu.

 

 

Ovako su izledale Zlinje prije pet godina ma utakmici BŠK Zmaj - Karlovac

Foto: N.Kosović 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9012480