Pelješčanin Dino Špaleta prvu sezonu u dresu BŠK Zmaj: Stažist u školi - magistar na travnjaku!

Kategorija: Nogomet Kreirano: 24 Veljača 2015 Objavljeno: 24 Veljača 2015
Napisao/la Nenad Kosović

BLATO - Za njega će mnogi reći da je u skladu po onoj narodnoj 'tiha rijeka brijege dere'...Dino Špaleta nogometaš BŠK Zmaj na travnjaku i izvan njega tih je, pomalo samozatajan, nenametljiv, gotovo rekli bi pa nečujan. No uz tehniku i odgovornost u igri koje su zasigurno njegova najjače nogometne vrline u igri i duelima ni borbenost nije strana. Dapače... Zahvalan igrač, jedan od onih koje u pravilu treneri vole. Koketiranje Pelješčanina Špalete i susjeda trećeligaša sa Korčule trajalo je od prije, no tek ove sezone veza je uspjela.

- Škola i fakultet diktirali su nogomet, stoga sam igrao uglavnom za klubove u blizini Splita gdje sam i studirao. Sad kada sam diplomirao lakše sam se odlučio doći u BŠK Zmaj, puno sam bliže kući i mojima u Kuni na Pelješcu -  kaže nam Dino.

A tamo je i počeo  u malom klubu, županijskom drugoligašu s juga Hrvatske NK Rat. Potom se oprobao u Neretvi, pa mlađim uzrastima splitskog Hajduka i juniorima RNK Split. Najduže se zadržao na ušću Cetine, četiri pune sezone bio je nezamjenjiv član prve postave 3.ligaša iz Omiša. Dinov nogomet uvijek je išao 'ruku pod ruku' sa školom i fakultetom. Prošlo ljeto kao 23-godišnjak diplomirao stekavši zvanje Magistra kineziologije. I sad na Korčuli, struka mu je jednako važna nogometnoj lopti. Uz treninge na Zlinjama svakodnevno stažira u Srednjoj školi Blato. Dino znači ostaje u sportu ?

- Svakako! Volio bi da to bude u nogometu, možda u početku trenirati mlađe uzraste, vidjeti ćemo -  

U jesenskom dijelu Špaleta je odigrao za Blaćane sve prvenstvene utakmice. Debitirao je protiv Zmaja iz Makarske prekrasnim euro golom...

- Igram na poziciji zadnjeg ili prednjeg veznog, mijenjam se sa Jerkom Šeparovićem, već smo se jako dobro u tome uhodali. Zadovoljan jesam, iako je što se jeseni tiče moglo biti i bolje. I osobno i momčadski. U zimskoj pauzi uprava je pogodila sa pojačanjima. Iskusni Ercegović donio nam je sigurnost, Čubrilo je pak pravi napadač, koji radi i naprijed i nazad, a tu je i iskusni povratnik Balić. Očekujem stoga puno uspješnije proljeće nego što je to bila jesen - 

 

 

Dino Špaleta (BŠK Zma)                               Foto:N.Kosović 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9003870