'Ultimi' od jeseni…Susjedski derbi na Trstenici, lider na Ruskovićima, Hajduk u Župi… Drugoligaši traže što bolje mjesto za prezimljavanje

Kategorija: Nogomet Kreirano: 22 Studeni 2014 Objavljeno: 22 Studeni 2014
Napisao/la Nenad Kosović

U nedjelju je 'ultimi' od jeseni kada je riječ o našem županijskom nogometu. U obje lige na rasporedu su zadnja kola, a za nas svakako pažnjom plijeni utakmica na Trstenici…Ždrijeb je htio da se dva najbolja pelješka kluba Orebić i Grk  jedan nasuprot drugoga nađu u zadnjem kolu jeseni. Uvijek prisutno rivalstvo dvaju susjeda ove je sezone još i prisutnije, trenutno su prvi susjedi i na ljestvici, četvrti i peti sa bodom viška u korist Potomjana. 

Dva veterana, Matko Čepo i Sandro Salacan, u nedjelju će biti važne karike svojih momčadi. U dugoj karijeri puno puta su znali biti suigrači, nastupali i za jedan i za drugi klub. U nedjelju su opet na suprotnim stranama…

 - Respektiramo rezultate naših susjeda u ove sezone, Sandro im je očito donio dodatni kvalitetu. Derbi je to u kojem su uvijek moguća sva tri znaka, no ovaj put igra samo naša pobjeda – smatra Matko Čepo sada u redovima Orebića, najstariji igrač lige.

- Protiv Matka i njegovih ne idemo sa 'bijelom zastavom'. Na njima je pritisak domaćeg terena, a uđemo li dobro u utakmicu onda ćemo se, siguran sam radovati bodovima i prekinuti niz od dva poraza - odgovara mu nekadašnji futsal reprezentativac Hrvatske, sada igrač Grka Sandro Salacan.

Bilo kako bilo ne sumnjamo da će biti dobrog i zanimljivog nogometa…

Ruskovićima u pohod pak stiže do sada gotovo pa neprikosnoveni lider sa Grude. Što mogu može zadnjeplasirano Žrnovo protiv još neporaženih gostiju ?

- Slaven je naravno veliki favorit, ne zanosimo se baš previše, iako ne bi bilo sportski kada ne bi razmišljali i o pobjedi...U dvije zadnje utakmice doživjeli smo dva katastrofalna poraza, no i dalje tvrdim da imamo igrače koji u ligi sa svima mogu dobro odigrati, ali nedostaje nam utakmica i iskustva. Odigramo li pak kao u drugom poluvremenu u Krvavcu, onda bi se mogli nadati pokojem bodu – rekao je u najavi utakmice na Ruskovićima kapetan Žrnova Denis Poša.

Hajduk1932 pak ide u Čibaču, neugodnoj Župi dubrovačkoj. Velolučani su prošlo kolo konačno protiv Metkovića prekinuli crni niz, bilo bi lijepo prezimiti s kojim bodom više… Nade u povoljan rezultat potkrepljuje i činjenica da su se u mladoj momčadi vratilo par onih  iskusnijih koji su proteklih sezona bili nositelji igre 'bijelih sa Moćnog laza'…

Zadnje kolo je i u 2. Županijskoj nogometnoj ligi. Jesenski prvak je od prije Omladinac, koji uz to ni u ovom zadnjem kolu nema briga jer je – slobodan. Zato će Jadran iz Smokvice morati potruditi da pobjedom u Ponikvama dođe Lastovcima na bod i da tijekom zime lakše kuje planove i taktiku da ih skine s trona. U prilog mu zasigurno ide i to što Lastovce na proljeće dočekuje na svojoj Blatini. U Putnikoviće će prvi put u službenoj utakmici doputovati 'akademičari' NA Libertas, možda je to prilika da mladići iz Putnikovića još i jače učvrste trenutnim 3.mjestom visok plasman.

Stonski SOŠKće u Konavle Enkelu gdje će potražiti 'zadnji vlak' za svoj prvi ovojesenski bod…

U prvom i u drugom razredu županijskog nogometa lopta će se s centra zakotrljati u 13.30 sati.

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8621297