U subotu nakon gotovo dva desetljeća na Zlinje stiže splitski Hajduk !

Kategorija: Nogomet Kreirano: 28 Kolovoz 2014 Objavljeno: 28 Kolovoz 2014
Napisao/la Nenad Kosović

BLATO - U četvrtak su u Splitu sa nestrpljenjem očekivao Dnjipar, a u Blatu jednako tako u subotu – Hajduk! Doduše onaj sa oznakom 'B', ali nije važno Hajduk je i na korčulanskim prostorima bez obzira u kakvoj postavi stiže uvijek gledateljima itekakav mamac! 

Dva su desetljeća od kada su zadnji put 'splitski bil'i seniorskom momčadi gostovali na Zlinjama, stoga je razumljivo veliko zanimanje koje vlada za subotnju prvenstvenu  utakmicu 3.HNL-jug. Uz uobičajenih 600-tinjak mjesta na sjeveru, na Zlinjama je od nedavno postavljena i montažna tribina na južnoj strani igrališta  sa dodatnih 260 mjesta.  

Zavirili smo malo u povijest, pomogao nam je pritom naš kolega Dinko Oreb koji je u svojoj arhivi pronašao članak objavljen u Slobodnoj Dalmaciji 24.travnja 1995.g kada je splitski Hajduk zadnji put sa svojom seniorskom momčadi gostovao na Korčuli. Bilo je to povodom 200. godišnjice Svete Vicence, zaštitnice Blata, igrala se prijateljska na Zlinjama u kojoj je BŠK Zmaj dočekao slijedeću postavu 'splitskih bilih' :

Slavica, Butorović, Vujica, Jozinović, Peršon, Pralija, Jurčec, Meštrović, Vulić, Vučević, Seferović (Tomić, Rapaić, Bilić, Cuzzi).

 

Za BŠK Zmaj su igrali :

Vlatko , Kapor, I.Nobilo, Medak, Cetinić, Dugandžić, Buškariol, Mustapić, Mihaljević, N.Nobilo, Gavranić ( Bačić, V.Žanetić, M.Žanetić, N.Boroe, Bosnić. Žaknić. FGranulović)

Završilo je 9:1 za Hajduk...

Golove su postigli Jurčec 3, Pralija 2, Seferović 2, Meštrović i Butorović za Splićane, dok je počasni gol za Blaćane dao Dugandžić.

 

U privitku članak iz Slobodne Dalmacije 1995.g.

 

 

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8543261