FUTSAL JE OD SADA KORČULANSKI DUAL MNK' Lumbarda' i MNK 'Sv.Antun' startaju u novu sezonu Županijske lige!

Kategorija: Mali nogomet Kreirano: 11 Listopad 2019 Objavljeno: 11 Listopad 2019
Napisao/la Nenad Kosović

DUBROVNIK –  Ovog vikenda kreće već 15. po redu sezona Županijske futsal lige u kojoj je od prošle sezone uključen i MNK Lumbarda. Korčulanski ljubitelji futsala ove će pak sezone Pod Balonom pored MNK 'Lumbarda' moći pratiti igre i rezultate i MNK 'Sveti Antun' koji debitira u ovoj ligi.

 U odnosu na prošlu sezonu pored 'Antunjana' novi klubovi su 'Čibača' i nekadašnji prvoligaš povratnik 'Porto Tolero' iz Ploča.  Nema  'Gladiusa' koji je zamrznuo svoj status , te MNK Square (druga momčad) i momčadi 'Omble' iz Rožata, prošlogodišnjeg prvaka koja je prešla u viši rang natjecanja.  

' U novu sezona  krećemo sa jednakom brojem klubova kao i lani, dakle  disparnim brojem.  Sedamnaest je klubova , u svakom  kolu jedan klub će biti slobodan. Igrat će se kao i do sada jednokružno nakon koje će se u zadnjem kolu igrati sistemom 'susjed protiv susjeda' na ljestvici , svi osim 17.zadnjeplasiranog kluba. Dakle 18. protiv 17. , 16.protiv 15. I tako dalje sve do utakmice prvog i protiv drugog. Na plenumu klubova  odlučeno je da se od slijedeće sezone zbog velikog zanimanja broja klubova igraju dvije lige po deset, a njihovo sastavu odlučiti će ovogodišnji  plasman, kao i novopridošli klubovi koje su već najavili svoje sudjelovanje' rekao nam je voditelj lige Ivo Pavlić.

 Pavlić nas je također izvijestio da je ove sezone pri određivanju rasporeda igranja  korišten poludirigirani ždrijeb radi manjih troškova i nedostatka sudaca. Stoga će recimo MNK Lumbarda i MNK Sveti Antun i jedni i drugi uvijek biti zajedno domaćini ili gosti, a svoju će međusobnu utakmicu odigrati u zadnjem kolu jednokružnog sistema igranja.             Podsjetimo se da su prošle sezone u svom debiju u Županijskoj futsal ligi malonogometaši 'Lumbarde'  zauzeli 4.mjesto osvojivši 33 boda, učinkom od 10 pobjeda i tri  remija, uz četiri poraza. Dodajmo, a  što  je itekako pohvalno ,Lumbarđani su na prošlosezonskoj tablici 'Fair-playa' zauzeli 2.mjesto iza momčadi MNK' Mećajac'.  

U 1.kolu u subotu 12.listopada  u 19.00 sati MNK Lumbarda gostuje u Konavlima kod 'Rive', dok je MNK Sveti Antun slobodan.

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8721055