Vicelichev FC Auckland City sedmi put ,a peti uzastopce prvak Oceanije ! Izjednačili se sa Real Madridom !

AUCKLAND -  Ivan Vicelich pelješke gore list sa  Nakovane, daleko  najpoznatiji nogometaš nama dalekog Novog Zelanda nedavno je u dresu svog FC Auckland Citya proslavio još jednu  kontinentalnu titulu Oceanije !

 U finalnoj utakmici odigranoj u Suvi glavnom gradu Fidžija , Ivanova momčad pobijedila je također novozelandsku momčad Team Wellington  rezultatom 4:3 boljim izvođenjem jedanaesteraca, a nakon što je i poslije produžetaka bili 1:1.

 Za 'Navy  Blue' koji stanuju na adresi  Kiwitea  street  najvećeg novozelendskog grada bila je to već sedma kontinentalna titula, čime su se na ljestvici kontinentalnih pobjednika izjednačili sa talijanskim AC Milanom i argentinskom Indepedienteom. Na toj vječnoj ljestvici i dalje vode Real Madrid i egipatski Al Ahly koji u svojim vitrinama čuvaju čak 10 pehara  kontinentalnih pobjednika.

No najbolji novozelandski klub koji je i ove godine opet prvak svoje zemlje  ipak se u nečemu izjednačio sa Real Madridom !   Osvojio je  peti put za redom kontinentalnu titulu, što je još jedino slavnom Kraljevskom klubu iz Madrida uspjelo i to u razdoblju od 1956 do 1960.g.

FC Auckland  City će tako peti put za redom sudjelovati na svjetskom klupskom prvenstvu ( FIFA Club World Cup) koje će se sredinom prosinaca ove godine održati u japanskoj Osaki.  Nemala stvar za ovaj poluprofesionalni klub je i novčana nagrada od 650 tisuća dolara koja im za to pripada. Podsjetimo se Auckland je prošle sezone na istom natjecanju održanom u Maroku bio prava senzacija kada je osvojio  3.mjesto !

Klub Auckland City osnovan prije samo jedanaest godina,   2004.g. , is pda dakle da je svake druge godine u prosjeku bio kontinentalni prvak ! Osnovali su ga hrvatski iseljenici i njihovi potomci okupljeni u jednom drugom klubu Central  United .  

Jednom smo već pisali i tome, no podsjetimo se da Auckland  i danas vode potomci naših  iseljenika.  U prvoj momčadi su tako Ivan Vicelich i Mario  Bilen , nekadašnji nogometaš Cibalije .  U upravi pak od osam članova njih pet je hrvatskih korijena – prvi čovjek kluba je Predsjednik Ivan Vuksich, te Geroge Franich, Steve Vuksich, Mitch Herceg i nama već dobro poznati Paul Poša , korčulanskih , zapravo čarsko-pupnatskih korijena koji je kao trener 2009.g. sa Aucklandom bio prvak Oceanije,  a na FIFA Club Kupu održanom tada u Japanu  osvojio 5.mjesto.  Njegov tada  prvi pomoćnik Katalonac Ramon Tribulietx danas je prvi trener kluba. 

 

 

FOTO   FC Auckland City 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8702855