Ivan Vicelich i FC Auckland treći put za redom klupski prvaci Oceanije!


AaltUCKLAND
/NOVI NZELAND - Treću godinu za redom i peti put u svojoj povijesti, nogometaši novozelandskog FC Auckland (ACFC) klupski su prvaci Oceanije. U finalu OFC Champions League, tamošnje inačice Europske Lige prvaka, u utakmici odigranoj Mt.Smart Areni 2 u Aucklandu, 'mornarsko-plavi' pobijedili su gradskog rivala momčad Waitakare United rezultatom 2:1.

 

Prethodno je Auckland u natjecanju po grupama (igralo od ožujka do svibnja) pobijedio prvaka Tahitija AS 'Dragon' i prvaka Nove Kaledonije AS 'Mont Dore' u obje utakmice, dok su međusobnom ogledu sa Waitakareom u grupi imali po jednu pobjedu i poraz.

Dva novozelandska kluba potom su u polufinalnim utakmicama bili bolji od dva prvoplasirana iz druge skupine - Auckland od FC 'Ba' prvaka Solomonskog otočja, a Waitakare United od FC 'Amicale', aktualnih prvaka Vanuatua.

OFC (Oceania Footbal Confederation) ima inače 11 država članica. U ovogodišnjoj OFC Champions League kvalificiralo se osam nacionalnih prvaka. Kao prošlogodišnji prvak Novog Zelanda igrao je Waitakare United, dok je Auckland to pravo stekao kao nositelj titule klupskog prvaka Oceanije 2012.

Momčad Aucklanda osnovana ja inače na temeljima kluba Central United, kojeg su 60.tih godina prošlog stoljeća osnovali hrvatski iseljenici u Novom Zelandu. Najbolji igrač i kapetan momčadi je novozelandski reprezentativac Ivan Vicelich, čiji su roditelji porijeklom iz naše Nakovane na Pelješcu. Naše 'gore list' je i napadač, doseljenik iz Hrvatske, Osječanin Danijel Koprivčić, a zadnja HR akvizicija je stoper Mario Bilen, još donedavno nogometaš u 1.HNL-u, u Cibaliji, Slaven Belupu i Zadru. Predsjednik kluba je također 'naš' Ivan Vuksich, a u vodstvu najpoznatijeg novozelandskog kluba još su četvorica porijeklom iz Hrvatske – George Franich, Steve Vuksich, Mitch Herceg, te Paul Poša po ocu Pupnatčanin a po majci Čaranin, koji je kao trener 2011.g. Auckland doveo do prvog od tri u nizu kontinentalna naslova. Iste godine Poša je momčad vodio i na FIFA Club World Cupu u Tokyo, na natjecanje klupskih kontinentalnih pobjednika.

Obranom titule prvaka Oceanije momčad iz Aucklanda kvalificirala se na isto natjecanje koje će se od 11. do 21.prosinca održati u Maroku, a na kojem bi Vicelich, Bilen, Korprivcic i ostali naši mogli zaigrati i protiv Mandžukućevog Bayerna.. Pored plasmana na kluosko svjetsko prvenstvo, nogometaši ACFC je od FIFA-su kao nagradu osvojili, za novozelandske nogometne prilike, ogromnih - 500.000 američkih dolara!

FOTO: ACFC

alt

Nogometaši FC Aucklanda - novi - stari klupski prvaci Oceanije

alt

Ivan Vicelich

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8702868