Zlatni dar 'naših' za zlatni jubilej Central Uniteda !

AaltUCKLAND /N.Zeland - Novozelandski FC Central United klub kojeg su 1962.g. osnovali doseljenici iz Dalmacije, u ovogodišnjem u 85. po redu Finalu Chatham Cupa odigranom na Newton Park Stadionu u Wellingtonu u odličnoj igri visoko pobijedio momčad Lower Hutt City rezultatom 6:1. Za 'žute' iz Aucklanda u čijem logu dominira crveno bijela 'šahovnica' igrala su četvorica nogometaša našeg porijekla - reprezentativac N.Zelanda Ivan Vicelich čiji je otac iz Nakovane na Pelješcu, Paul Urlovic - majka iz Pupnata na Korčuli, te dvojica igrača rođenih u Hrvatskoj- Daniel Koprivcic iz Osijeka i Istranin vratar Blaž Bugarin.

Trener je također 'naše gore list' Chris Ziricich. U velikom finalu dva gola dao je Koprivcic, dok je jedan zabio Vicelich. Brojni hrvatski iseljenici i njihovi potomci o bolji poklon za zlatni jubilej - 50 godina kluba zaista nisu mogli poželjeti...

U pola stoljeća svog postojanja to je peti put da klub iz Aucklanda sa adresom Ulica 'Kiwitea 47' osvaja to cijenjeno natjecanje a u svih pet je sudjelovao Paul Urlovich koji se tako približio legendarnom 'All Whites' reprezentativcu Steve Summera koji ih ima šest.

U Novom Zelandu igraju se inače dva nogometna natjecanja - u zimskom od travanja do listopada ASB Chatham Cup u kojem se natječe i Central United, dok se od listopada do travnja igra ljetno natjecanje ASB Premiership liga. Nogometaši pritom imaju pravo nastupa u svakom od tih natjecanja za različite klubove. Tako su Ivan Vicelich i Daniel Koprivcic u ASB Premiership Ligi nogometaši novozelandskog prvaka i prvaka Oceanije Aucklanda FC, a u Chatham Cupu igraju za matični Central United. Usput Auckland FC, sa Vicelichem i Koprivcicem i ove će godine kao klupski prvaci Oceanije nastupiti na Klupskom prvenstvu svijeta u Japanu krajem godine, na kojem će sudjelovati nogometni prvaci svih kontinenata.

Središnja proslava pola stoljeća Central Uniteda održane je sredinom rujna Aucklandu, uz brojne uzvanika, ponajviše hrvatskog podrijetla.

Objavljeno u Sportskim Novostima  23.rujna 2012.g.

Autor teksta : Nenad Kosović

Fotografije:  Central United

alt

Pobjednici Chatham Cupa za 2012.g.   FC Central United

alt

Bugarin, Urlovich, Vicelich i Koprivcic sa pobjedničkim peharom

alt

Logo  FC Central United

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8702855