Ivan Vicelich i njegov Auckland FC u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva u nogometu !

MAROKO - Sjajnu stvar napravili su nogometaši novozelandskog Auckland City FC plasiravši se u polufinale Svjetskog klukskog nogometnog prvenstva (FIFA Club World Cup)koje se ovih dana igra u Maroku. Prvak Oceanije , momčad u kojoj igra njihov kapetan i najpoznatiji nogometaš Novog Zelanda  Ivan Vicelich čiji korijeni,  znate to već od prije, iz Nakovana na Pelješcu, u prvoj su utakmici tog natjecanja bili  bolji u kvalifikacijskoj utakmici protiv domaće momčadi  Magreb de Teutane boljim izvođenjem jedanaesteraca. 

U Rabatu pred više od 50.000 ljudi Ivanova momčad odigrala je bez golova prvih devedeset minuta, potom i produžetke, da bi u ruletu penala bila s(p)retnija i izborila četvrtfinale . Tamo ih je čekao prvak Afrike momčad Setif iz Alžira, kojeg su Novozelanđani pak pobijedili rezultatom 1:0 (Irving u 52.min)  i plasiravši se u polufinale ostvarili svoj najveći međunarodni i uopće svoj najveći klupski uspjeh.

U polufinalu Auckland  ( riječ je nogometnim poluprofesionalcima) će igrati protiv prvaka Južne Amerike , argentinskog San Lorenza , dok će u drugom polufinalu igrati prvak Europe  Real Madrid  i meksički Cruz Azul ( prvak CONCACAF-a) .  Meksikanci su inače u četvrtfinalu pobijedili klupskog prvaka Azije , australski Western Sydney Wanderers u čijim redovima igra niz igrača hrvatskog porijekla ( Čović, Poljak, Golec, Jurić , Popović, Špiranović…) .

Znate, pisali smo o tome u par navrata, Auckland City FC klub u kojem j e prije nekoliko godina trener bio Paul Poša, čiji su roditelji sa otoka Korčule, koji je također nakon osvajanja titule prvaka Oceanije napravio sjajan rezultata i klub doveo na Svjetsko klupsko prvenstvo.

Pored Ivan Vicelicha u Auckland City FC igra i jedan Hrvat , Mario Bilen koji je u redove prvaka Novog Zelanda stigao 2012.g.,. Igrao je u 1.HNL-i za vinkovačku Cibaliju, Slaven Belupo, , Zadar , Hrvatski dragovoljac …

Polufinalne utakmice klupskog Svjetskog prvenstva u Maroku igraju se  u utorak 16.prosinaca,  u  Rabatu , Real Madrid – Cruz Azul  i u srijedu 17.prosinca,  u Marakeshu , Auckland – San Lorenzo.

 

 

 

 

                                                        Ivan Vicelich ( Foto Auckland City FC) 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8728403