Iz povijesti sporta

IZ MALO BLIŽE POVIJESTI Juniori KPK pobjednici Međunarodnog turnira u Mantovi 2007.g.

Kreirano: 29 Lipanj 2016 Objavljeno: 29 Lipanj 2016
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA -  Živnulo je ovih dana na Kapeka…Nakon što su se još prošlog tjedna  veći dio plivačkih treninga  prebacio iz Bazena 'Gojko Arneri' na Plivalište KPK-a , od početka ovog tjedna ' slatki'  su medij 'slanim' zamijenili  i  kapekaški  vaterpolisti .

 Slijedeća dva ljetna mjeseca otvoreno Plivalište biti će tako središte svih plivačkih i vaterpolo događanja u gradu Korčuli.Ususret  tom ljetnom ugođaju na KaPeKa  podsjetili smo se i ljeta 2007.g. Baš u ove zadnje dane  lipnja ( 28. 29. i 30 . lipnja 2007.g)  juniori  KPK  ostvarili su  sjajan  rezultat osvojivši jaki Međunarodni turnir u talijanskom gradu  Mantovi.

 Na tom poznatom turniru za mlađe kategorije uz KPK sudjelovalo je tada  još sedam vaterpolo momčadi iz  Italije (Mantova, Sport Menagment iz Verone) ) , Mađarske (Kaposvari), Švicarske (Lugano), Austrije ( Vienna) , Slovačke ( Komarno) i Rumunjske (Oradea).

U svojoj skupini Kapekaši su bii  bolji do švicarskog  Lugana ,  talijanskog  Sport Menagmenta iz Verone , te mađarskog  Kaposvaria  U polufinalu su nakon toga pobijedili  rumunjsku Oradeu i u finalu bili bolji od slovačkog Komarna.

KPK je na turniru u Mantovi igrao u slijedećoj postavi:

Denis Šeparović, Damir Poljski, Ante Radovanović, Marjan Kosović, Mario Klisura, Lovor Lozica, Marin Balarin,  Mojmir Tomić,  Pero Marinković, Karlo Šeparović , Ivan Šolić, Cvitan Botica, Toni Kapelina,  Ivo Farac, Zoran Jovičević, Mario Čeprnja. Vinko Fabris

Momčad je vodio  trener Damir Stipanović 'Đeba', a vođa puta bio je tadašnji Predsjednik kluba Nikša Fabris.

Uz to što su osvojili pobjednički pehar, kapekaši su u Mantovi uzeli još i dvije pojedinačne nagrade .  Marin Balarin proglašen je najboljim igračem turnira, a Denis Šeparović najboljim vratarom.   

Mantova je bio drugi veliki međunarodni uspjehte nadarene generacije korčulanskih vaterpolista.
Posjetimo se da je dvije godine prije gotovo ista momčad , ali tada  kao kadeti  (uz nepuna dva mjeseca treninga u godini na otvorenom ‼!) osvojila  i  Međunarodni turnir u Komarnu (Slovačka)  ( pogledaj članak OVDJE). Kao i u Mantovi  mladi kapekaši osvojili su ga u konkurenciji klubova koji su svi redom imali zimske  bazene !

Da je bila riječ o iznimno nadarenoj generaciji govori i podatak da su  devet godina kasnije,njih čak osmorica, na ovaj ili onaj način  ostali u vaterpolu… Nije  malo obzirom na tadašnje okolnosti i činjenicu da je Zimski bazen na Ekonomiji koji je  omogućio cjelogodišnji plivački i vaterpolo  rad  svoja vrata otvorio tek u rujnu u 2012.g.

Fotografije u Galeriji slika : Iz arhive Marjan Kosović  / Nenad Kosović

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8721091