Završene 15.Svjetske otočke igre na Siciliji

Kategorija: Sicilija 2011. Kreirano: 29 Svibanj 2011 Objavljeno: 29 Svibanj 2011

altPALERMO - Simboličnim  spuštanjem zastave Igara, gašenjem vatre  i spektakularnim vatrometom u subotu kasno navečer završene su 15. Svjetske otočke igre . Ceremonija zatvaranja održana je na istom mjestu gdje je u utorak bilo i otvaranje - opet prepunom povijesnom zdanju Castello a Mare  u gradskoj luci Palerma.

     Pobjednik ovogodišnjih Igara je Sicilija čiji su mladi sportaši  u ukupnom zbiru za pet bodova nadmašili  drugoplasiranu Sardiniju, a  daleko iza njih na trećem mjestu je Martinique , pa Madeira i Azorski otoci itd.

 

     Sportaši otoka Korčula su ukupno zadnji - četrnaesti, sigurno je da je, na do sada najlošiji plasman utjecalo i to što smo ovaj put sudjelovali u samo četiri sporta, ali isto tako i  loši rezultati u  rukometu u kojem smo do sad uglavnom uvijek imali koji bod više. Također  smo u plivanju bili hendikepirani nemogućnošću nastupanja ponajboljeg plivača, a tome  treba dodati da je naš najuspješniji sport  atletika bio  zastupljen sa samo šest natjecatelja, pa su unatoč pojedinačna tri  četvrta mjesta u konačnom zboru donijeli tek jedan jedini bod.

     Na završnoj dodjeli nagrada  predstavnici otoka Korčule -  Sportski voditelj Dalibor Antunović, te rukometašica Lidija Žuvela i plivač Vinko Fabris primili su pehar za sudjelovanje našeg otoka.   Po sportovima pobjednici su  - Atletika ( Sardinija), Košarka ( Sardinija ), Gimnastika (Sicilija), Rukomet ( Madeira), Džudo ( Korzika), Plivanje (Sicilija), Tenis (Sicilija), Stolni tenis ( Sicilija), Jedrenje ( Sicilija) i Odbojka (Sicilija). Dakle samo dva pehara u ukupno deset sportova otišlo je otocima zvan Italije. Odlukom COJI-a, odnosno glasovanjem članova  Komisije na čijem je inače čelu naš Dušan Kalogjera veliki pehar za fair play dobila je Korzika. Slijedeći domaćin Igara  biti će Sardinija čiji su predstavnici na ceremoniji zatvaranja u subotu preuzeli službenu zastavu.

            Prije toga održana su i završna natjecanja u nekim sportovima.  Zadnjeg natjecateljskog dana  od naših sportaša najzaposleniji su bili su plivači i plivačice. Prema ocjeni trenerice Adriane Barčić bio je to njihov najuspješniji dan na Igrama. Nastupili su Saša Antunović na 100 leđno i 50 delfin gdje je bio odličan postigavši osobni rekord. Emanuela Rađa također je postigla osobni rekord na 100 slobodno popravši ga čak za tri sekunde zauzevši ukupno 16.mjesto . Eliza Fabris je plivala 50 delfin,  a posebno dobro je plivala  na 200 mješovito . Marin Petković  je na 100 leđno i 100 slobodno postigao očekivane rezultate, dok je Mirna Stipanović bila solidna u trci na 200 mješovito. U ukupnom poretku plivanja Korčula je osvojila trinaesto mjesto , dragocjene bodove za bolji plasman plivači su izgubili jednom diskvalifikacijom, a puno više ne sudjelovanjem  u natjecanju  našeg najboljeg plivača Vinka  Fabrisa. (zbog bolesti) . U ovom sportu  daleko odskaču već spomenute Sicilija, Sardinija, te  Martinique , a treba spomenuti i to da je na ovom natjecanju srušeno  čak 12  rekorda Igara !

    Zadnjeg dana Igara još jednu utakmicu protiv Sardinije odigrale su naše rukometašice i opet izgubile ovaj put nešto manjom razlikom - bilo je 25:15 za  Talijanke . Pobjednice rukometnog turnira su inače djevojke portugalske Madeire, koje su tako ponovile prošlogodišnji uspjeh rukometaša i potvrdile rukometni primat među otocima.

     Danas je dan povratka za sportaše svih otoka -naši u poslijepodnevnim satima lete preko Rima za  Split , potom autobusom za Korčulu.

 

alt

 

 

 

 

 

alt

 

 

 

alt

 

 

alt

 

 

 

alt

 

 

alt

 

 

 

alt

 

 

 

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8724319