Ususret Siciliji 2011: I Rafael Nadal sudjelovao je na Svjetskim otočkim igrama

Kategorija: Sicilija 2011. Kreirano: 17 Svibanj 2011 Objavljeno: 17 Svibanj 2011

 

altKORČULA - Još nas samo šest dana dijeli od 15. Svjetskih otočkih Igara koje će se od 23. do 29.svibnja održati u Palermu na Sicilili , a na kojima će mladi sportaši otoka Korčule sudjelovati već po šesti put.  Poznato je da su mnogi i u svjetskim razmjerima poznati sportaši atmosferu jednog velikog natjecanja prvi put osjetili baš na Otočkim igrama, jedan od njih je i danas prvi tenisač svijeta čuveni Rafael Nadal. Evo njegova javljanja i poruke sa pozdravima mladim sportašima svjetskih otoka, pa tako i našim Korčulanima koje je poslao organizatorima i natjecateljima uoči početka Igara. Tekst kojeg je sa engleskog preveo Pjer Kosović možete vidjeti na službenim stranicama Igara u rubrici Maxov dnevnik ( Max je službena maskota Igara ) -

 

Dragi prijatelji, 

Danas je dan za pamćenje! Imam posebnu vijest za Vas. Kao što znate, na Otočkim igrama sudjelovali su mnogi mladi i neki od njih postali su šampioni. Ovo je poruka od Rafaela Nadala: 

‘’Uz  Otočke igre veže me divno sjećanje, bez obzira na to što ono pomalo blijedi kako vrijeme prolazi. Sudjelovao sam 2001. godine kad su održane u mojoj zemlji, u Palma de Mallorci, te da sam pobijedio  doprinoseći konačnom uspjehu Balearskih otoka. Nisam imao ni 15 godina, a već sam stalno putovao oko svijeta na međunarodne teniske turnire za mlađe kategorije. Ne mogu se sjetiti svih turnira na kojima sam igrao, naročito onih za mlađe kategorije, niti lica svojih protivnika. Neki od ljudi koje sam upoznao za vrijeme tih turnira još mi uvijek znaju prići, no nažalost ne mogu ih se uvijek sjetiti jer nisu danas profesionalni igrači.  Naravno, sjećam se kako su organizatori u Palma de Mallorci učinili sve što su mogli kako bi mi omogućili igranje za Balearske otoke na Otočkim igrama. Sjećam se i odlične zabave na dodjeli nagrada. No iako se ne sjećam svega, čestitam svim sudionicima Otočkih igara u Palermu na Siciliji, gdje sam igrao na ATP turnirima.

Sretno svima!’’ 

Rafael  

 

 

 

alt

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9019128