Sardinija 2012.

Ante Padovan u dva finala - Luka Sardelić četvrti,nastupili i plivači i tenisači

Kategorija: Sardinija 2012 Kreirano: 25 Svibanj 2012 Objavljeno: 25 Svibanj 2012

 

 

CaltAGLIARI –  U četvrtak je počeo i službeni program natjecanja na 16.Igrama otoka , a naši su sportaši nastupili u sva tri sporta u kojima su i prijavljeni.

Najzaposleniji  je  bio atletičar  Ante Padovan, koji je nastupio u dvije discipline – u utrci na 100 metara i u skoku u dalj. u obje je na zadovoljstvo svojih trenera Gordane i Nenada Šeparovića ušao u finale ! U utrci na 100 m  bio je odličan 7. postigavši  11.78  -  svoj osobni rekord.. Sve čestitke Antu na odličnom jučerašnjem danu... Zanimljivo je da je,uz to što se natjecao u dvije discipline , morao i dva puta trčati polufinalnu trku 'stotice'  . Prva je naime bila poništena zbog tehničkih problema sauređajem za mjerenje vremena,  ista  je ponovljena u kojoj je zapravo odličnim trčanjem Ante i izborio finale u društvu natjecatelja sa otoka sa puno većom atletskom, posebice trkačkom  tradicijom…

 

Nastupili su i naši  'kuglači' –  u ženskoj konkurenciji Nikolina Bosnić bacila je 9.50 m , tim hicem  ukupno  je zauzela  5. mjesto , dok je bacač kugle Luka Sardelić ponovio prošlogodišnje četvrto mjesto hicem od 12.56. Da je bio samo malo raspoloženiji , dojam je  – mogao je uzeti medalju…

Na 1500 metara nastupio je Hrvoje Žuvela , trčao je onako kako se od njega i očekivalo, dao je sve od sebe i stigao sedmi, dok je Ema Šeparović u utrci na 100 m bila 8. postigavši rezultat na razini svog osobnog rekorda .

Sutra se poslijepodne se nastavljaju atletska natjecanja  u skoku u dalj  i na 800 m nastupaju naše djevojke Jelena Šeparović i Petra Mirošević.

              Plivačka natjecanja održavaju se na Plivalištu Terramaini  i oni su od svih naši sportaša najudaljeniji. Sinoć smo se vidjeli na otvaranju , njihova voditeljica Janja Lozica kaže da su uglavnom postigli očekivane rezultate , uz jedan osobni rekord kojeg je postigao  Marin Petković (32.09) i s kojim je  zauzeo  10. mjesto na 50 leđno . U istoj disciplini Saša Antunović je bio 13.

Na 100 prsno nastupili su  Nikola Pilipović ( 8. mjesto ) i Saša Antunović ( 9.mjesto) , a na 200 slobodno Vinko Fabris je bio 12, ,a Marin Petković 14.

Plivale su naravno i korčulanske plivačice..Na 50 leđno Eliza Fabris je 14. , a Andrea Bakarić 16.   U disciplini 200 slobodno Sanja Klisura je 14. ,a Mirna Stipanović 15.  Također naša ženska štafeta ( Stipanović, Klisura, Bakarić, Fabris E.) stigla je zadnja 6. u utrci 4x100 metara.

 Plivačka natjecanja održavaju se inače još u petak i subotu ujutro. .

Sportski četvrtak na Igrama prvi su od naših sportaša zapravo počeli tenisači ,  već od osam ujutro trebali su biti spremni na teniskom terenima Tenis Club Cagliari,  u jednom uzvišenom dijelu grada zvanom  Monte Urpinu.  Naši Frano Jurjević  , te braće Filip i Borna Mažuran poraženi su od tenisača Malte 0:3, no unatoč porazu  trener Stjepan Ipša zadovoljan je onim što su naši pokazali protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika. Sutra ih čeka nova utakmica , u subotu ujutro još jedna …

  

  

 alt 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9003933