Korzika 2013.

Završene 17.Svjetske igre otoka na Korzici-Sicilija peti put za redom pobjednik!

Kategorija: Korzika 2013 Kreirano: 26 Svibanj 2013 Objavljeno: 26 Svibanj 2013

 

altAJACCIO – U petak kasno navečer završene su 17. Svjetske otočke igre na Korzici. Ceremonija zatvaranja održana je u  amfiteatru Hotelskog kompleksa Marina Viva u Poritcciu mjestu desetak kilometra udaljenog od središta glavnog grada Korzike , gdje su se okupili  sportaši iz 11 svjetskih otoka koliko je ove godine sudjelovalo na Igramo. Najskromnija ceremonija  zatvaranja do sada , bez puno 'pompe', blještavila  i protokola koji su pratili dosadašnje Igre, ali nekako i najspontanija , čini nam se za mlade sportaše i najbolja, vjerojatno i - najdraža….

 

Nakon službenog  proglašenje redoslijeda otoka  i pobjednika , te preuzimanja zastave Igara , uslijedilo je već uobičajeno druženje svih uz sudionika uz ples i glazbu.

Ukupni pobjednici 17. Svjetskih igara  otoka na Korzici us sportaši Sicilije koji su tako ponovili prošlogodišnji uspjeh sa Sardinije i peti put za redom osvojili titulu najboljih. Kao i lani  druga je Sardinija , a treći Martinique.   Korčula je  u poretku zadnja. Sudjelovanje u samo tri sporta i ove nas je godine koštalo zadnjeg mjesta.  No to ne umanjuje ukupni dojam naših, koji su uz  jednu brončanu atletsku medalju,  dva peta mjesta , jedno šesto u dva finala, solidne nastupe naših plivača i tenisača, doduše u nešto slabijoj konkurenciji bez dvojbe i - bolji nego na Sardiniji …

Na završnoj svečanosti pehar za sudjelovanje iz ruku predstavnika COJI-a primili su naš jedini ovogodišnji osvajač medalje brončani skakač u vis Tomislav Nadilo , plivačica Sanja Klisura i sportska voditeljica naše ekipe Lana Filippi Brkić.

Pored Tomislava Nadila koji je u petak drugi put za redom uzeo medalju , zadnjeg dana natjecanja nastupile su naše plivačice i plivači.

Plasmani  plivačke ekipe zadnjeg dana natjecanja :

50 m  delfin

Antonela Skokandić  12.

Mate Batinović 11. , Tomislav Denoble 15.

100 prsno

Tihana Slavić  9.

Lovro Petković 8.a

200 m mješovito

Sanja Klisura 10.

Antonela Skokandić 11.

Tomislav Denoble 12.

Lovro Petković 13.

U Ukupnom poretku plivanja  Korčula je šesta od  devet otoka sudionika,  ženske su pete muški sedmi .

U petak je održano i finale teniskog natjecanja u kojem su u talijanskom finalu tenisači Sicilije bili bolji od Sardinije . Na već uobičajenoj dodjeli pobjedničkih pehara i nagrada , svoje mjesto među 'elitom' dobio je i naš mali Filip Mažurana primivši posebnu medalju kao najmlađi sudionik teniskog turnira.

Tenisači su ukupnom redoslijedu zauzeli šesto mjesto od sedam otoka sudionika, ostvarili su jednu pobjedu i zabilježili tri poraza, sasvim solidan rezultat obzirom da su imali najmlađu momčad na turniru .

Na Ceremoniji zatvaranja Igara službenu zastavu  Igara preuzeo je  otok Elbe , koji će biti organizatori Igara 2014.g.  Predstavnici talijanskog otoka smještenog  u Tirenskom moru između Korzike i  'talijanske čizme ' , kako smo već prije  rekli obećali su napraviti  sve da se Igrama vrati  nekadašnja razina i broj sudionika.  U tom smjeru bio je i uvodni govor Pierra  Santonia  Predsjednik COJI-a,   koji je pored ostalog rekao kako su 'ovogodišnje Igre održane su u iznimno teškim uvjetima sveopće krize . Korzika je u zadnji čas uzela  organizaciju Igara, cilj  je bio održati ih pod svaku cijenu, kako se ne bi prekinuo  dugogodišnji kontinuitet .  Unatoč brojnim organizacijskih i inim problemima koje su ih ovaj put pratile u tome se ipak – uspjelo !

'Ono najgore vrijeme za Igre je za nama'  ocjena je najodgovornijih u  COJI-u.  dodajući  kako duh Igara -  'druženje i upoznavanje svjetske sportske otočke mladeži unatoč svemu -  živi dalje'…

Na redu je dakle 2014.g. Elba , a onda kako sad stvari stoje, u 'koštac' sa organizacijom Igara 2015.g. trebao bi se uhvatiti daleki Martinique …


alt


 alt

 

alt

 

 

 

alt

 

 

 

alt

 

 

 

alt

 

 

alt

 

 

 

alt

 


 

 


.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8702839