Korzika 2013.

Korzika 2013…Atletska ekipa otoka Korčule: Ponoviti dosadašnje nastupe !

Kategorija: Korzika 2013 Kreirano: 16 Svibanj 2013 Objavljeno: 16 Svibanj 2013

 

altBLATO – Od utorka 21. do petka 24.svibnja u  Ajacciu glavnom gradu Korzike održavaju se 17.Svjetske otočke igre na kojima će osmi put za redom sudjelovati i mladi sportaši našeg otoka. U sedam dosadašnjih nastupa sportaši otoka Korčule donijeli su ukupno pet medalja – tri u atletici , te po jednu u tenisu i rukometu. Nažalost kao i lani u jednom od tih medaljom okićenom korčulanskom sportu rukometu nećemo sudjelovati . Dakle atletika, plivanje i tenis biti će sportovi u kojima će se korčulanski sportaši ove godine natjecati za odličja i što bolje plasmane..

 

Kako je i red kada je u pitanju najuspješniji sport u dosadašnjih sedam sudjelovanja otoka Korčule na Svjetskim otočkim igrama prve smo pred odlazak na ovogodišnje Igre alo 'prokurjozal' našu otočku atletsku ekipu. Rekli smo već da su atletičari otoka Korčule do sad na naš škoj donijeli ukupno tri medalje. Srebro ( Azori 2010.) i broncu ( Malorca 2009. ) donio skakač u vis Nikola Damjanović koji je do sada i najuspješniji sportaš našeg otoka na Igrama. Srebro i to prošle godine na Sardiniji osvojio još jedan Blaćanin također 'visaš' Tomislav Nadilo.

Kao i svih prethodnih godina naši atletičari dolaze iz Blata. Svi su redom članovi SŠK Škoj , a i ove su se godine pod paskom svojih trenera Gordane i Nenada Šeparovića vrijedno pripremali za ogled sa svjetskom otočkom kremom u svom dobnom uzrastu.

Uz trenerski par u šesteročlanoj atletskoj ekipi za Korziku su po tri atletičarke i tri atletičara, za četvero njih biti će to drugo sudjelovanje , među njima je prošlogodišnji nositelj medalje Tomislav Nadilo. Za dvoje članova pak ovo će biti debi na Svjetskim otočkim igrama.

Činjenica je da će i ove kao i svake godine do sada atletska konkurencija biti iznimno jaka, posebice budu li kako je i najavljeno sudjelovali i oni najveći najpoznatiji svjetski otoci Martinique, Guadeloupe, Sicilija , Sardinija, Azori, Madeira … sa kojih već po tradiciji dolaze iznimno kvalitetni atletičari.

Naši atletičari čini se, i ove su godine naša pritajena nada za medalju, a u tom smjeru bila je i kratka rečenica koju smo i 'uz sto muka' uspjeli izvući od njihovog trenera ..

- Ponovimo li rezultati sa dosadašnjih sudjelovanja na Igrama biti ćemo izuzetno zadovoljni – lakonski i pomalo dvosmislen, pa i mističan bio je Nenad Šeparović…

Pritom treba podsjetiti na to da su atletičari i atletičarke otoka Korčule pored spomenutih medalja sa dosadašnji sudjelovanja znali vraćati i sa nekoliko također sjajnih četvrtih , petih i ostalim mjesta među prvih deset…

A u lov na te i slične rezultate u Ajacciu putuju slijedeće atletičarke, odnosno atletičari po disciplinama :

Atletičarke : Jelena Šeparović 100 i 200 metara , Ema Šeparović 100 i 200 metara, Nikolina Cetinić skok u dalj

Atletičari: Ante Padovan 100 m i skok u dalj , Tomislav Nadilo skok u vis, Jurica Bačić kugla,

FOTO : SŠK 'Škoj' – Blato

 

alt

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8790947