Nikoli Damjanoviću srebro - rukometašima bronca !

Kategorija: Azorsko otočje 2010. Kreirano: 29 Svibanj 2010 Objavljeno: 29 Svibanj 2010

 

PONTA DELGADA - Zadnjeg natjecateljskog dana na 14. Svjetskim otočkim Igrama sportašima Korčule bio je i najuspješniji od svih dosadašnjih dana u pet nastupa na ovoj sportskoj manifestaciji ! Skakač uvis Nikola Damjanović osvojio je srebrnu medalju , dok su rukometaši na kraju ipak uspjeli domoći brončane medalje !. Dvije medalje na Azorskim otocima najbolji je dosadašnji rezultat naših sportaša u svih dosadašnjim sudjelovanjima.

 Nakon prošlogodišnje brončane medalje  iz Mallorce , Nikoli Damjanoviću ove je već druga medalja i on je do sada naš najuspješniji sportaš na Igrama. Srebro iz Ponta Delgade osvojeno je zaista u velikom stilu .

Nikola je naime  skočio  gotovo nevjerojatnih 196 cm, što je za čitavih 8 centimetara više od njegovog osobnog rekorda ! Iza  sebe je ostavio predstavnika Sicilije koji je preskočio 193 cm, dok je zlato  pripalo natjecatelju Sardinije sa preskočenih 206 cm , inače rekorderu Italije u tom uzrastu i trećem rangiranom u Evropi.

     Čestitke Nikoli i njegovim trenerima Nenadu i Gordani Šeparović -  isplatio se zajednički trud tijekom godine na treninzima u maloj sportskoj dvorani u Blatu . Pritom su još jednom dokazali da uvjeti za rad ne moraju uvijek biti presudni ,  da se uz veliki uloženi trud i bezbrojnim preskakanjem ''laštika'' umjesto prave letve može doći do odličnih skakačkih rezultata. Bravo ! Atletskoj ekipi k tome treba pridodati odlično 5.mjesto bacača kugle Luke Sardelića ( jučer je greškom javljeno da je šesti).A riječ je o atletičaru koji još dvije godine ima pravo nastupa na Igrama...

 Čestitke i rukometašima i njihovim trenerima Veljku Milini i Feliču Verzottiu koji su unatoč porazu u srazu sa domaćinima Aziorskim otocima rezultatom 24:28 uspjeli osvojiti brončanu medalju. Na ruku im je išao rezultat utakmice Sardinija - Sicilja koju su Sicilijnci dobili njima nedovoljnih 12 golova razlike, pa su se na kraju naši za dva gola boljom razlikom okitili broncom. Protiv Azora smo pokazali stare boljke , a k tome se pridodalo i loše suđenje domaći sudaca... No to sve treba zaboraviti - medalje je naša - zaslužili smo  je posebice pobjedom u utakmici protiv izuzetno jake Korzike koja je na kraju srebrna , iza Madeire kojoj je pripalo zlato. Golove protiv Azorskih otoka dali su Stamatović 8, Vlašić 4, Čenan 3, Antunović 3, Rkman 3, Ristevski 2 i Stanišić 1.

 Solidnim rezultatima pridružili su se i i naši plivači i plivačice . Na 100 leđno Mario Čeprnja je bio 10. i na 100 slobodno bio 9, a Gregor Fabris 10. Jasna Peručić na 100 slobodno bila je 14. ,a Dora Tešić na 50 delfin 11. Naša štafeta 4x100 mješovito u sastavu M.Žanetić, E.Rađa , D.Tešić, J.Peručić na kraju su bile solidne šeste. Što se  plivačkog natjecanja tiče u generalnom plasmanu Korčula je u ženskoj konkurenciji sedma, a muški su osmi.,a ukupno smo osmi od jedanaest natjecateljskih selekcija.

      Svoje zadnje nastupe imali su i naši stolnotenisači i stolnotenisačice. Ekipno ženske su 5, a muški 8. Ženski par Nevena Tasovac i Doris Prižmić osvojili  su 7.mjesto od 14 parova. Muški par Nikola Zlokić i Edi Šeparović bili su 9. od 13 , dok je mješoviti par Tomislav Andreis i Doris Prižmić bio 17. od 22 natjecateljska para.  

     Danas je zadnji dana natjecanja i već po običaju kasno navečer biti će održano i Svečano zatvaranje Igara , na koje svi skupa idemo s posebnim guštom , uz, uvijek s nama pratećim nacionalnim obilježjima , ovaj put demo i  dobrano naoružani i okićeni medaljama srebrnog i brončanog sjaja. Sutra ujutro korčulanska sportska ekspedicija leti sa Azorskih otoka za Lisabon, gdje se noći. Povratak na Korčulu je previđen u ponedjeljak 31. svibnja letom Lisabon - Frankfurt, a te potom zrakoplovom za Dubrovnik gdje stižemo u poslijepodnevnim satima.

 

 

 

 

 

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9000882