Pobjedom protiv Korzike rukometaši u borbu za medalju- Solidni nastup plivačke

Kategorija: Azorsko otočje 2010. Kreirano: 27 Svibanj 2010 Objavljeno: 27 Svibanj 2010

 

  

PONTA DELGADA

 - Trećeg dana Igara sa Azorskih otoka  šaljem na Korčulu sjajnu vijest. Naši mladi rukometaši pobijedili su vrlo jaku momčad Korzike rezultatom 20:18 (13:10) ,a pobijede li u večerašnjoj utakmici Siciliju, u što, obzirom na dosadašnje rezultate i prikazanu igru , ne sumnjamo, naši će sigurno osvojiti brončanu medalju ! A onda u preostale dvije utakmice sa rukometašima Madeire i Azorskih otoka pokušati toj medalji još i pojačati sjaj... U utakmici sa Korzikancima koji su slovili za jedne od favorita turnira, utakmica je dobivena prvenstveno odličnom obranom na koju protivnici očito nisu bili spremni i ( primljeno samo 18 golova) , ali i pametnom igrom u napadu.

 

   Utakmica je imala neizvjestan tijek, naši su u drugom dijelu stekli prednost od četiri gola razlike, no opuštanjem naših i malo uz pomoću sudaca, Korzikancima uspijeva pet minuta prije kraja doći do izjednačenja i dovesti utakmicu u neizvjesnu završnicu u kojoj se naši ipak bolje snalaze ( nekoliko ključnih obrana naših vratara) i dolaze do značajne pobjede. Strijelci za naše bili su Antunović 7, Vlašić 5, Stamatović 4 , Stanišić 3 i Jurić 1 , a treba spomenuti i da je naš vratar Pero Martinović obranio 3 sedmerca! Kako su naši plivači završili današnja natjecanja ,a atletičari još i nisu ni počeli na rukometnoj utakmici protiv Sicilije svi skupa se spremamo otići na utakmicu protiv Sicilije, pa će naši rukometaši imati značajnu podršku od gledališta.

 Adriana Barčić javila nam je i prve rezultate sa plivališta Das Laranjeiros gdje su naši plivači i plivačice solidno odradilui prvi plivački dan. U najtežoj disciplini na 800 m slobodno Jasna Peručić je bila 6.,a na 100 prsno Emanuela Rađa zauzela je 10.mjesto

 Kod plivača na 50.leđno nastupio je Mario Čeprnja koji je bio 12. i Gregor Fabris koji je zauzeo 14.mjesto. Uz to Mario Čeprnja plivao je i na 200 slobodno i bio 11.

 Ženska štafeta 4x 100 slobodno u satavu Dora Tešić, Jasna Peručić, Marija Žanetić i Emanuela Rađa osvojila je 7.mjesto.

 Najveći broj nastupa imala je naša stolnoteniska ekipa . Djevojke su poražene u susretima sa Madeirom, Sardinijom i Sicilijom identičnim rezultatom 0:3 , a pobijedile su također istim rezultatom Korziku. Spomenuti porazi ne čude, jer su zbog otkaza nastupa nekih otoka naše djevojke svrstane u prvoj jakosnoj skupini , među objektivno puno boljim suparnicama. Slično je i kod muškaraca koji su u četiri utakmice zabilježili tri maksimalna poraza od po 3:0 ( Madeira, Cipar, Sicilija , Korzika) , tek su otoku Jersey uspjeli oduzeti jedan set porazom 1:3. Danas će se tijekom dana odigrati preostali ekipni mečevi, nakon kojih odmah počinje natjecanje u pojedinačnoj konkurenciji.

 Eto toliko za drugi današnji sportski izvještaj sa dalekih Ilhas de Asores , žurimo u rukometnu dvoranu Univerziteta sa nadom kako bi današnji dan Korčula mogla pamtiti po prvoj osvojenoj medalji...

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8792697