Pobjeda rukometaša protiv Sardinije , poraz tenisača od Jerseya, ostali čekaju

Kategorija: Azorsko otočje 2010. Kreirano: 26 Svibanj 2010 Objavljeno: 26 Svibanj 2010

PONTA DELGADA - U premijernom nastupu na 14.Igrama otoka svijete korčulanski rukometaši jutros su zabilježili i svoju prvu pobjedu. U srazu sa momčadi Sardinije naši su bili uvjerljivi i pobijedili sa 28:12 (14:4 ). Krenuli smo dosta nervozno, napravili puno tehničkih greška posebice u napadu, no kada su naši došli sebi stigla je puno bolja igra i rezultat .Dojam je da smo od Sardinije bili bolji onoliko koliko je taj talijanski otok i površinom i brojem stanovnika  veći od našeg.... Protivnike je od još težeg poraza spasio solidni vratarski par, a zahvaljujući  nešto lošijem suparniku svi naši rukometaši ulazili u igru.

Golove su dali Jurić 9, V. Stanišić 5, Vlašić 5, Antunović 3, Stamatović 3, Čenan 2 i Rkman 1 gol. Sutra naše rukometaše očekuju dvije utakmice. Ujutro najprije na megdan idu kako doznajemo jakoj Korzici , a poslijepodne momčadi Sicilije. Prođu li dobro u tim susretima naši bi rukometaši vrlo lako bi mogli i do postolja...

       Na terene su izašli i naši tenisači. U susretu sa momčadi engleskog otoka Jersey naši tenisači Granić, Jurjević i Mažurana nažalost su zabilježili poraze u dva pojedinačna susreta pa je meč u parovima samo formalnost. Sutra smo slobodni , a u petak igramo protiv  najvećeg favorita reprezentacije  Sicilije. Od svih sportskih borilišta našim sportašima najudaljeniji su teniski tereni centra Teniskog kluba ''Sao Miguel'' gdje se inače odvijaju natjecanja .

     Danas tijekom jutra i poslijepodneva igraju i naši stolnotenisači u ekipnoj konkurenciji. No kako je u zadnji čas nekoliko otoka otkazalo sudjelovanje na turniru, tako se promijenio raspored i satnica natjecanja , pa tako za sada i nemamo konkretnih informacija o nastupima naših .

   Ostali naši sportaši miruju do sutra kada će u svoje prve natjecateljske skokove u plivačkom bazenu zabilježiti Jasna Peručić na 800 slobodno , te Mario Čeprnja, Gregor Fabris i Marija Žanetić na 50 leđno. Poslijepodne opet će plivati Jasna Peručić i Mario Čeprnja na 200 slobodno i Emanulea Rađa na 100 prsno.

       Dodatni dan za pripreme imali su danas naši atletičari i atletičarke, sutra ih već očekuje prvi natjecateljski dan. Na tartan stazu će od naših prvo Darija Franulović u trci na 400 metara, a potom i Anamarija Padovan na 1500 metara. Tehničke discipline su po rasporedu u petak kugla ( Luka Sradelić) , te u subotu skok uvis ( Nikola Damjanović i Toma Čurković ) .

      No prije svega korčulansku ekspediciju očekuje obaveza sudjelovanja u ceremoniji Svečanog otvaranja 14. Svjetskih otočkih igara koja će se održati ovdje u Ponta Delgadiu u gradskoj luci na otvorenom dijelu sportskog kompleksa Portas do Mar gdje se inače održavaju natjecanja u judou. Ceremonija otvaranja predviđena je za 21,00 po lokalnom vremenu ( Azorski otoci u odnosu na Korčulu imaju dva sata manje ) . Nakon svečanog otvaranja predviđen je zabavni program i druženje uz živu glazbu sportaša iz svih otoka učesnika Igara koje će potrajati do ponoći. A onda sutra opet svi skupa na sportske terene u borbu za što bolji plasman....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8732762