FARAONOVIH PRVIH STO Trpanjski klub utakmicom protiv Jadran LP-a započeo proslavu svoje stogodišnjice!

Kategorija: Nogomet Kreirano: 03 Lipanj 2019 Objavljeno: 03 Lipanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

TRPANJ - Prvenstvo u 2.Županijskoj nogometnoj ligi je završeno, ali Trpanj je i proteklog vikenda zračio – nogometno ! Kako i ne bi kada je slavio svog – stogodišnjaka ! Nogometni klub ' Faraon' , osnovan daleke 1919.g.započeo je proslavu svoje prve -  stogodišnjice.

Za tu prigodu u subotu su na Igralištu 'Oliver Antunović' u igrala djeca Trpnja i Orebića (2:0), a u jučer u nedjelju i seniori Faraona i trećeligaša, susjeda preko puta Neretvanskog kanala Jadran LP iz Ploča, kluba i prijatelja s kojim su Trpanjci niz godina povezani.

Simbolike radi , recimo da su gledatelji jučer  prije utakmice tako pozdravili i dvojicu najstarijih živućih 'Faraonovih' nogometnih legendi – u svoje vrijeme najboljeg pelješkog nogometaša Zdravka Bodulića-Rokicu, ali i Maksimilijana Giljevića, prvog Pločanina koji je zaigrao za trpanjskom klub.

Prije početka utakmice pak Predsjednik Jadran LP-a Petrit Dulaj  uručio je trpanjskom klubu plaketu povodom sto godina postojanja, a primio je Predsjednik 'Faraona' Donko Grgić.

Faraonova slavljenička utakmica iskorištena je kako bi  Bruni Koludroviću  nogometašu 'Faraona'  bio uručen pehar za najboljeg strijelca 2. Županijske nogometne lige za sezonu 2018/19.

Rezultat je naravno bio u drugom planu, no u utakmicu odigranoj u revijalnom tonu Trpanjci i Pločani završili su je sa po dva postignuta gola na svakoj strani… Završilo je - 2:2. Poveli su gosti preko Marijana Šuta (67), da bi 'slavljenici potom u samo tri minuta preokrenuli sa dva gola Tonija Pranjića ( 72. i 75.minuta). Konačni rezultat postigao je u 89.minuti gostujući Saša Burđelez

Nakon utakmice već uobičajeno kada su u pitanju nogometne utakmice u Trpnju uslijedila je 'fešta 'za sve sudionike i gledatelje.

Drugi dio proslave velike 'Faraonove' obljetnice biti će u krajem rujna kada će se održati i Svečana skupština kluba i  nogometni turnir pod nazivom 'Trofej  Faraona' .

 

 

Foto: NK Jadran LP , NK Faraon

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8458520