Nikola Damjanović osvojio brončanu medalju u skoku u vis !

Kategorija: Mallorka 2009. Kreirano: 29 Svibanj 2009 Objavljeno: 30 Travanj 2010

Zadovoljstvo mi je da sa 13. Svjetskih otočkih Igara iz  Palma de Mallorce mogu javiti sjajne vijesti!  U poslijepodnevnim natjecanjima u skoku uvis naš Nikola  Damjanović skočio je 181 centimetar i osvojio  treće mjesto i brončanu medalju ! Naš drugi predstavnik u istoj disciplini Antun  Padovan imao je jednaku visinu ali i više pokušaja  pa mu je pripalo također sjajno četvrto mjesto. Kako nam je rekao njihov trener Nenad Šeparović, Nikoli je za tri  centimetra izmakla srebrna medalja koju je osvojio  predstavnik  Korzike, dok zlatna medalja ide na Siciliju. Odličnom atletskom danu za naše pridružio se i osmim mjestom naš  atletičar Josip Žaknić u trci na 800 metara. Veliki je to uspjeh obzirom na uvjete koje imamo na našem otoku i činjenici da su naši nastupali u konkurenciji izrazito jakih atletskih  - spomenimo tek Martinique, Gaudeloupe, Sicilju, Sardiniju, Mallorcu itd. Čestitamo !!! Nakon ženskog teniskog para  Andrea Blažević i Marina Prosenica  koje su na Korzici 2007.g. osvojili srebrnu medalju , ovo je druga medalja mladih sportaša otoka Korčule u nekom službenom sportu u dosadašnja četiri nastupa.

       Dok ovo javljam natjecanja su uglavnom pri kraju. Program je u odnosu na prijašnje Igre dosta skraćen. Tako su  naše rukometašice i tenisači još jučer poslijepodne završili svoja natjecanja, dok su plivači i plivačice svoje okončali jutros. Službenih plivačkih rezultata još uvijek nemam, no kako mi javlja voditelj naše sportske delegacije Dalibor Antunović i trenerica Adriana Barčić naši su osvojili ukupno 10.mjesto od trinaest sudionika plivačkih natjecanja. 

    Večeras u 22,15 sati je svečano zatvaranje Igara i dodjela pehara i medalja  na koje ćemo svi skupa otići sa posebnim guštom, veseljem i spoznajom da smo u društvu velikih svjetskih otoka - osvajača medalja ! Vremena za proslavu ovdje u Mallorci nažalost biti će malo jer već rano ujutro letimo kući.

 

                                      

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8724622