BELGIAN OPEN - OPET KOBAN ZLATNI POEN Dinko poražen u borbi za medalju od Brazilca Martinsa

Kategorija: Taekwondo Kreirano: 20 Ožujak 2019 Objavljeno: 20 Ožujak 2019
Napisao/la Nenad Kosović

 

LOMMEL –  Na ovogodišnjem WT G2 turniru 'Belgian Open 2019' koji je održan proteklog vikenda u Lommeleu, predgrađu Bruxellesa , nastupio je i naš Dinko Šegedin.

Bio je to zadnji turnir na kojem je Dinko mogao izboriti nastup za Svjetsko prvenstvo ali nažalost ovaj put nije uspio. U konkurenciji 25 natjecatelja u kategoriji -87 kg   kao  5.nositelj bio je slobodan u 1.kolu.  

U 2.kolu pak Dinko je pobijedio Britanca Brandona Jewella (8:3)  i time izborio  borbu za medalju protiv Brazilca Miguela Soaraesa Martinsa. Usprkos Dinkovom vodstvu tijekom borbe o pobjedniku je ipak  odlučivao'zlatni bod'.  'Rulet' je nažalost  otišao na stranu suparnika, nakon nedavnog Europskog klupskog prvenstva   u Grčkoj  Dinko je tako na drugom za redom turniruporažen 'zlatnim bodom'.

U ovoj kategoriji zlatnu medalju osvojio je drugi hrvatski borac  Ivan Šapina, 9.nositelj, koji je u finalnoj borbi pobijedio Slovenca Ivana Konrada Trajkovića.

Hrvatski borci na ovom natjecanju imali su dosta uspjeha. U seniorskoj konkurenciji osvojili su ukupno sedam medalja, od čega četiri zlata, dva srebra i jednu broncu. Pored  Ivana Šapine  (TK Osvit) zlatom su se u Belgiji okitile i tri članice splitskog 'Marjana'Nikita Glasnović (-57 kg), Bruna Vuletić(-62 kg) i  Matea Jelić (-67 kg).

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8601235