RIBAFISH ĆE DOPLIVAT I NA KORČULU Domagoj Jakopović započeo projekt 'Rok Otok'...Plivanjem će povezati 50 hrvatskih otoka !

Kategorija: Plivanje Kreirano: 06 Srpanj 2019 Objavljeno: 06 Srpanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

DUBROVNIK – Jutros u 08.00 sati sa plaže u uvali Lapad zagrebački novinar,  bloger i zaljubljenik u plivanje Domagoj Jakopović krenuo je u svoj plivački maratonu kojem će do kraja srpnja obići ukupno 17 hrvatskih otoka, među kojima i Korčulu.

Riječ je o projektu 'Rok Otok' u spomen na Domagojeva sina Roka s kojim je zajedno planirao upoznati i obići sve hrvatske nastanjene otoke. Nažalost planirana zajednička avantura prekinuta je tragičnom Rokovom smrću u njegovoj dvanaestoj godini.

Domagoj Jakopović 'Ribafish' odlučio ju nastaviti avanturu i u nju uključiti  drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov životni projekt. Povezati i to, plivajući,  sve hrvatske nastanjene otoke, njih ukupno 50.

Ove godine u prvoj etapi  'Ribafish'  će plivanjem  povezati 17 otoka, ostala 33 u dvije etape idućih godina.

Prvu ovogodišnju etapu Domagoj će završiti 30.srpnja kada će preplivati zadnju,  pet kilometara dugu dionicu od Drvenika Velog do Čiova.

Zadao je sebi, kako kaže, jako ozbiljan zadatak…

'Odstupanja od zadane rute moguća su samo u slučaju vremenskih nepogoda. Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh' rekao je Domagoj dodajući da upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

U gradu Korčuli  'Ribafish'  planira stići u petak 12.srpnja sa otoka Mljeta i to je zapravo i najduža  i najzahtjevnija dionica  prve etape projekta dužine preko 17 tisuća metara.

Cilj je na Plaži 'Banje' pored Plivališta 'KPK', a 'kapekaši' ga planiraju dočekati i zaplivati sa njim od Punte ispod Hotela'Liburna. Svi koji žele naravno mogu zaplivati za jedno sa 'Ribafshom'  do  Banja, gdje će mu u organizaciji  'Korčulanskih pjatanci' biti organiziran doček uz prigodni program.

Nakon dva dana odmora Domagoj će sa otoka Korčuli i to iz uvale Brna 14.srpnja plivati do Lastova, a 17.srpnja sa Korčule kreće za Šćedro.

Kompletna plivačka ruta koju će Domagoj Jakopović 'Ribafish'  isplivati pogledajte u privitku u PDF-u

 

Attachments:
Download this file (RokOtok plivacke etape.pdf)RokOtok plivacke etape.pdf[ ]279 kB
.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9009862