Kristo Cebalo treći na 8.Submania Apnea Kupu u disciplini dinamika sa perajama!

Kategorija: Ostali sportovi na moru Kreirano: 28 Studeni 2012 Objavljeno: 28 Studeni 2012
Napisao/la Administrator/N.Kosović

 

alt

ZAGREB – U Zagrebu na bazenu Utrine 16. i 17.studenog održano je 8. Submania Apnea kup. Riječ je o nacionalnom natjecanju u ronjenju na dah s međunarodnim sudjelovanjem kojeg su organizirali i Ronilački klub Submania, Zagrebački ronilački  savez i Zagrebački športski savez. Natjecanje je provedeno po pravilima i standardima AIDA-e, svjetske udruge za ronjenje na dah i po CMAS pravilima.

Natjecatelji i natjecateljice nastupili su u tri bazenske discipline: Statika, Dinamika s perajama i Dinamika bez peraja, s tim da se disciplina Dinamika s perajama odvijala po pravilima obje asocijacije. Natjecanje je ujedno bilo kategorizirano kao AIDA Državno prvestvo i Otvoreni kup Republike Hrvatske u ronjenju na dah – dinamika (prema CMAS pravilima).Sudjelovalo je 28 natjecatelja od toga 5 ženskih i 23 muških 'apneaša'. Veliki broj natjecatelja zasigurno je lijepa vijest za ovaj sport i za organizatora. Za većinu natjecatelja sezona bazenskih disciplina tek počinje, pa se postignuti rezultati mogu smatrati izvrsnim.

U kategoriji 'dinamika s perajama' član zagrebačkog Ronilačkog kluba 'Geronimo' naš Korčulanin Kristo Cebalo prema CMAS pravilima osvojio je broncu sa preronjenih 152 m, drugo mjesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Tomislavu Sviličiću s preronjenih 163 m,dok je prvo mjesto osvojio Bruno Šegvić član kluba Mornar iz Splita.U kategoriji dinamika bez peraja Kristo  je  odronio 100 m, minus kazneni metar zbog greske kod okreta, sto je mu je bilo dovoljno za ukupno 10. mjesto.                                                                                                                                                                              - Nažalost u statici sam  ostao bez bodova jer sam nakon 5 min i 14 sec što sam bio bez zraka dobio malu hipoksiju zbog koje je moj završni protokol koji treba obaviti ,skidanje kvačice za nos i maske, trajao 3 sec vise nego sto je dozvoljeno, tj. 18 sec umijesto 15. Šteta, zbog te tri sekunde sam bio diskvalificiran, što je na kraju, nakon zbroja bodova iz sve tri discipline i rezultiralo ukupnim tek 13. mjestom. Sve u svemu zadovoljan sam,jer su rezultati izvrsni, s obzirom da sam nakon ljetne stanke tek nedavno počeo trenirati – rekao nam je Kristo nakon natjecanja.Ovo je link na kojem je snimka prerona 100 m u disciplini dinamika bez peraja.

http://www.youtube.com/watch?v=tfT0UI59vXA

 

 


alt

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8728742