STRADUN SVJETSKIH I EUROPSKIH BOĆARSKIH ZVIJEZDA PUN Prezentacija boćarskog sporta u brzinskom i preciznom izbijanju u Dubrovniku

Kategorija: Boćanje Kreirano: 17 Lipanj 2019 Objavljeno: 17 Lipanj 2019
Napisao/la Luko Hendić

 

DUBROVNIK - Dubrovački boćarski savez u suradnji sa Županijskim boćarskim savezom i pokroviteljstvom grada Dubrovnika organizirao je prezentaciju i natjecanje boćarskog sporta u dvije najatraktivnije discipline: brzinsko i precizno izbijanje.

Natjecali su se najbolji svjetski i europski boćari, među kojima je bilo 6 svjetskih i europskih prvaka, te 8 osvajača medalja na svjetskim i europskim prvenstvima. Natjecanje se održalo ispred Kneževa Dvora, između Katedrale i crkve Svetog Vlaha, na istom mjestu gdje je Goran Ivanišević odigrano teniski meč. U obje discipline nastupilo je po 6 boćara.

U brzinskom izbijanju koje se izvodilo po 3 minute nastupili su: 1. Marin Ćubela, reprezentativac Hrvatske, član BK Noventa iz Italije, svjetski i europski prvak u bližanju i izbijanju u krug, te svjetski prvak u štafetnom izbijanju, 2. Gregor Oprečnik, reprezentativac Slovenije, član BK Belluno iz Italije, svjetski prvak u brzinskom izbijanju, 3. Marko Jerčić, hrvatski reprezentativac, član BK Zrinjevac iz Zagreba, svjetski doprvak u brzinskom izbijanju, 4. Luka Gašpar, juniorski reprezentativac Hrvatske, član BK Ploče, svjetski juniorski doprvak u bližanju i izbijanju u krug i u paru, 5. Tomislav Kolobarić, reprezentativac Hrvatske, član BK Zrinjevac iz Zagreba, svjetski doprvak u štafetnom izbijanju, 6. Filip Veselčić, hrvatski reprezentativac, član BK Zrinjevac iz Zagreba.

U preciznom izbijanju nastupili su: 1. Pero Ćubela, reprezentativac Hrvatske, član BK Zrinjevac, trostruki svjetski prvak u pojedincu, brzincu i preciznom izbijanju, 2. Ante Grančić, reprezentativac Hrvatske, član BK Sokol iz Dugopolja, svjetski i europski prvak u pojedincu, 3. Miroslav Petković, reprezentativac Crne Gore, član BK Palma iz Tivta, svjetski doprvak u preciznom izbijanju, pojedincu, krugu i paru, te europski prvak u preciznom izbijanju, 4. Mario Bajo, član BK Komolac, 5. Ivo Butrica, član BK Rijeka, 6. Stijepo Batinić, član BK Hvidra Gromača, sa 14 godina najmlađi sudionik ovog jedinstvenog sportskog događaja.

Na Stradunu su bila i dva vodeća svjetska boćarska djelatnika iz Francuske: Frederic Ruiz, predsjednik svjetske boćarske federacije (FIB) i Cristophe Levaliant, generalni sekretar udruženja svjetskih konfederacija boćarskog sporta (C.M.S.B.). Tomislav Ćurko, predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza, Denis Peršić, dopredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza i Lukrecija Zanki, glavna tajnica Hrvatskog boćarskog saveza također su prisustvovali ovom spektakularnom događaju. Njih je svih skupa zajedno sa predsjednikom Dubrovačkog boćarskog saveza Davorom Buconić i predsjednikom Županijskog boćarskog saveza Nikolom Pavlović primio gradonačelnik grada Dubrovnika gosp. Mato Franković.

Tapeti na kojima su se odigrala ova boćarska natjecanja na Stradunu stigli su iz Francuske i ostaju kao donacija Hrvatskom boćarskom savezu.

Sama natjecanja bila su na vrhunskom nivou, najbolji u brzinskom izbijanju bili su Marin Ćubela i Luka Gašpar koji su ostvarili isti rezultat, dok je u preciznom izbijanju pobjedu odnio Pere Ćubela ispred najboljeg boćara sa područja Dubrovačko-neretvanske županije Maria Baja. Natjecanje su sudili nacionalni suci Petar Biočić i Srećko Batinić, dok je stručni komentator bio Luko Hendić. Posjećenost je bila odlična, kako od strane ljubitelja boćanja, tako i gostiju grada Dubrovnika koji su poslali jednu lijepu boćarsku sliku sa Straduna po cijelom svijetu.

Rezultati i plasmani:

Brzinsko izbijanje:

 1. Luka Gašpar  22/30
 2. Marin Ćubela  22/28
 3. Filip Veselčić  19/30
 4. Marko Jerčić  18/30
 5. Gregor Oprešnik  16/28
 6. Tomislav Kolobarić  12/28

Precizno izbijanje:

 1. Pero Ćubela  18
 2. Mario Bajo  17
 3. Ivo Butrica  11
 4. Stijepo Batinić  9
 5. Miroslav Petković  8
 6. Ante Grančić  7

 

Tekst i foto: Luko Hendić 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9001232