TURNIR U TRPNJU UŠAO U MEĐUNARODNI BOĆARSKI KALENDAR Markica Dodig, Zoran Slišković i Stijepo Šegetin pobjednici 10. Međunarodnog turnira trojki

Kategorija: Boćanje Kreirano: 17 Lipanj 2019 Objavljeno: 17 Lipanj 2019
Napisao/la Luko Hendić

TRPANJ - Povodom dana općine Trpanj, a u organizaciji BK Faraon i BK Gornja Vrućica odiran je jubilarni 10. po redu  Međunarodni boćarski turnir u disciplini trojke.

Na turniru je nastupilo 16 što reprezentacija, što ekipa.

Pobjednička trojka turnira zasluženo je postala kao i prošle godine ekipa Trpnja u sastavu Markica Dodig, Zoran Slišković i Stijepo Šegetin koji su u finalu bili bolji od ekipe BK Zrinjevca iz Zagreba u sastavu Marko Jerčić, Filip Veselčić i Tomislav Kolobarić. Treće mjesto osvojili su boćari BK Otok, dok je 4. mjesto pripalo ekipi Ogrc Dalmacija.

Na turniru su nastupili: Trpanj, Maini Budva, Ogrc Hrvatska, Novi Beograd, Otok, Dalmacija, Slovenija, Zrinjevac, Gornja Vrućica, Val-Herceg Novi, Milje Kranj, BK Dalmatinac-Ruma, Dubrovnik, Palma Tivat, Metković i Faraon.

Turnir je organiziran na najvećem nivou za što najveće zasluge pripadaju Stijepu Šegetinu, Markici Dodigu i Nenadu Miloviću,p povodom 10. godišnjice ušao je i u  Međunarodni i državni kalendar pa su ga posjetili čelni ljudi svjetske boćarske federacije (FIB) i hrvatskog boćarskog saveza (HBS).

U Trpnju su bili: Frederic Ruiz – predsjednik svjetske boćarske federacije (FIB), Cristophe Levaliant – generalni sekretar udruženja svjetskih konfederacija boćarskog sporta (C.M.S.B.), Tomislav Ćurko - predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza i Denis Peršić – dopredsjednik hrvatskog boćarskog saveza, Nikola Pavlović - predsjednik boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije i Luko Hendić – član Izvršnog odbora HBS-a, te tajnik boćarskog saveza DNŽ.

Na turniru je nastupilo dosta reprezentativaca Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore. Igralo se na boćalištima u Gornjoj Vrućici i u Trpnju, a atraktivno je bilo na rivi u Trpnju gdje se odigralo brzinsko i precizno izbijanje.

Najbolji u brzinskom izbijanju bio je Matijas Grančić, dok je u preciznom izbijanju slavio Ivan Galić iz Gornje Vrućice. Najbolji sukač (valjač) na turniru bio je Mladen Vuleta iz Otoka, dok je najbolji pucač (udarač) bio Stijepo Šegetin iz Trpnja. Sve utakmice sudio je Željko Crnogorac. Svi najbolji su nagrađeni peharima i medaljama.

Plasmani:

trojke:

1.     Trpanj (Zoran Slišković, Markica Dodig, Stijepo Šegetin)

2.     Zrinjevac (Tomislav Kolobarić, Marko Jerčić, Filip Veselčić)

3.     Otok (Dinko Botica, Mladen Vuleta, Dario Radošević)

brzinsko:

1.     Matijas Grančić (Dalmacija),

2.     Gregor Oprešnik (Slovenija)

3.     Miroslav Petković (Palma Tivat)

precizno:

1.     Ivan Galić (Gornja Vrućica)

2.     Pero Ćubela (Ogrc Hrvatska)

3.     Miroslav Petković (Palma Tivat)

najbolji sukač (valjač):  Mladen Vuleta (Otok)

najbolji udarač (izbijač): Stijepo Šegetin (Trpanj)

Naslovnica. Pobjednička trojka 'Trpnja'  -  Slišković, Šegetin , Dodig 

Snimio Baldo Mirković 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8554524