VITALNOM STOGODIŠNJAKU U ČAST Veličanstvena Svečanost u Trpnju 'Neka vječno živi Faraon!' FOTO

Kategorija: Nogomet Kreirano: 16 Listopad 2019 Objavljeno: 16 Listopad 2019
Napisao/la Nenad Kosović

TRPANJ  -  Lijepo je, zapravo veličanstveno bilo protekle subote u našem malom Trpnju na Pelješcu… Njegov 'vitalni stogodišnjak' , Nogometni klub 'Faraon'  proslavio je ulazak u novo stoljeće  uspješnog rada i djelovanja.

Na samom početku svečanosti više od 300 uzvanika i  prijatelja pozdravio je Predsjednik kluba Donko Grgić .  Prvi čovjek nogometnog ponosa Trpnja pored  ostalog naglasio je da je dugačak popis onih koji su kroz proteklo stoljeće utkali dio svog života u 'Faraon'...Bilo kao igrači, članovi uprave, sponzori, simpatizeri, prijatelji...

'Svima njima želimo iskazati iskrenu zahvalnost ! Da  nije takvih entuzijasta, posebno u malim sredinama, ne bi danas spominjali ni Faraon ni nogometni Trpanj, koji je u svojoj dugačkoj i plodnoj povijesti iznjedrio nekoliko vrsnih i poznatih nogometnih imena. Danas,kada se u nogometu uglavnom sve mjeri novcem, mi u malim sredinama pokušavamo to nadoknaditi ljubavlju i iskrenom brigom za našu mladost, često podređujući svoje osobne obveze i poslove interesima klubova za koje smo vezani.  I dok je tako, dok postoji ljubav koja nas povezuje držimo da će i naš Faraon doživjeti još koje stoljeće, zapravo da će živjeti  - vječno' , rekao je pored ostalog Grgić, zahvalivši svima koji materijalno i na bilo koji način pomažu Faraona, od lokalnih i općinskih subjekata, preko  županijskih pa do državnih institucija  ….

Na središnjoj proslavi velike 'Faraonove' obljetnice održane na trgu ispred  Caffe bar 'Betula' otvorena je  izložba fotografija i promocija dokumentarnog filma  '100 godina Nogometnog kluba ' Faraon' autora Olega Weisza,  a bivšim i sadašnjim članovima kluba dodijeljene zahvalnice.

Faraonu su tom prigodom došli čestitati pored ostalih i počasni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, inače Trpanjac Ante Pavlović koji je klubu iz Trpnja predao prigodnu plaketu HNS-a,  pa Žana Marević zamjenica Župana, tajnik HNS-a Vladimir Iveta ,  Načelnik općine Trpanj Jakša Franković,   zaslanik Županijskog nogometnog saveza i mnogi drugi.

Bili su tu predstavnici i članovi  sportskih klubova-prijatelja iz gotovo cijele županije - Rat Kuna, Omladinac Lastovo, Hajduk Vela Luka, ONK Metković , Neretvanac Opuzen, Maestral Krvavac, ŠD Smokvica , Žrnovo, Orebić, Putnikovići, SOŠK Ston, Enkel Popovići

Svi su oni nogometnom stogodišnjaku zaželjeli i dalje uspješan rad i da kao i do sada,u  pozitivnom športskom ozračju okuplja trpanjsku mladost.

Foto u Galeriji slika Baldo Mirković 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9011695