Iz povijesti sporta

IZ POVIJESTI SPORTA Nakon 27 godina jedan međunarodni uspjeh… Mlađi kadeti KPK 2005.g. osvojili Comorra Cup !

Kreirano: 13 Listopad 2015 Objavljeno: 13 Listopad 2015
Napisao/la Nenad Kosović

Nakon  generacije  2001.g. koja je  bila B 'prvak' Hrvatske  o čemu smo već pisali u ovoj rubrici ( pogleda članakj OVDJE) , još je jedna  generacija kapekaških mlađih kadeta ponovila isti uspjeh četiri godine kasnije.

Vitrine KPK-a obogaćene još jednom titulom prvaka Hrvatske za klubove tada bez zimskog bazena.… Prvenstvo je odigrano u Betini na Murteru gdje su kapekaši bez većih problema uzeli novu 'B' titulu…

No ova je generacija, nakon dugih godina 'posta' za KPK-a  napravila iskorak i na  međunarodnoj sceni. Istina, nakon one 1978.g. i seniorske titule Europskog Kupa kupova,  tada pobjeda na Međunarodnom kadetskom turniru u Slovačkoj za neke će biti možda beznačajna...

Te 2005.g.  dakle  tada već  punih  27 godina od one zlatne generacije KPK-a,  dogodio se taj jedan međunarodni uspjeh, istina u kadetsko  konkurenciji , ali ipak vrijedan spomena i divljenja. Jer ostvaren je u to vrijeme radom od samo mjesec i pol, najviše dva treniranja tijekom ljeta na otvorenom , a u ogledima sa evropskim klubovima u toj kategoriji koji su trenirali tijekom cijele godine.

Dakle prije gotovo deset godina  te 2005.g. turnir “Comorra Cup 2005″  održan je od 02. do 04. rujna 2005.g.  u slovačkom gradu Komarnu, mlađi kadeti KPK osvojili su prvo mjesto!

 Kapekaši su u pet utakmicu ostvarili svih pet pobjeda uz gol razliku 48:21 pobijedivši pritom dva poznata mađarska kluba Honved Domino sa 9:3 i TVSE Tatabanyu sa 8:3 te tri slovačka kluba – PVK Vrutky sa 17:5, NCHZ Novaky 8:5 i u odlučujućem susretu domaćine turnira KVP iz Komarna sa 6:5.

Nakon puno godina u Korčulu je stigao i jedan pehar osvojen u inozemstvu, ne čudi što su mladi kapekaši tada po povratku u Korčuli dočekani kao pravi šampioni.

No ponovilo se opet onaj isti sindrom nedostatka zimskog bazena koji prati klub tamo sve od 80-tih godina. Još je jedna sjajna generacija kapekaša jednostavno se zagubila. Ipak u sadašnjoj prvom momčadi igraju dvojica njenih pripadnika – Lovor Lozica , Ante Radovanović, te dvojica donedavnih prvotimaca Mojmir Tomić i Mario Klisura. Ostali?  Ponajviše vaterpolo rekreativci, redoviti sudionici i jaka pojačanja  svojim 'kvartovima' ljeti u onom svima nama tako važnom Prvenstvu Grada, a neki su se okrenuli drugim sportovima nogometu,  rukometu ili taekwondou  gdje su i danas aktivni.

KPK je na turniru  u Komarnom 2005.g igrao u postavi:

Denis  ŠeparovićPero Tkalec Baro  Divić vratari,  Mario Klisura (12 golova ),Marjan Kosović (10), Mojmir Tomić (10), I. Pecotić (5), Damir Poljski (5), Lovor Lozica (3), Ante  Radovanović (2), A. Botica (1) , Karlo  ŠeparovićZoran  JovičevićIvan ŠolićVlaho KomparakSven  BajićNikola  Lozica i Milan Simović.

Vodili su ih treneri Damir Stipanović Tonči Ančić,  a sa njima su kao vođa puta  i logostika bili Perica Radonić i Nenad Pecotić.

Prije puta u Betinu i Komarno 

 

Pobjednički snimak nakon osvajanja turnira u iz Komarnom 

 

Po povratku u Korčuli , snimak na trajektnom pristaništu na Dominču 

 

Prije puta u Slovačku tadašnji 'kapekašići'  u Betini  postali su  'B' prvaci Hrvatske . Dio momčadi onih mlađi  vratili  

su se u Korčulu, a oni malčice stariji nastavili  su put u Slovačku 

 

Fotografije: Perica Radonić, Nenad Pecotić i  Nenad Kosović

 

 

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9003855