Iz povijesti sporta

Iz Povijesti sporta … Kapekaški kadeti 2001.g. bili su 'B' prvaci Hrvatske!

Kreirano: 29 Siječanj 2015 Objavljeno: 29 Siječanj 2015
Napisao/la Nenad Kosović

Ovaj put vraćamo se u malo bližu povijest…. Nakon starta KPK-a u 1.B vaterpolo ligi i poveznica za povijest  je slovo -  'B' .  Fotografijom i sa par riječi vratiti ćemo se u 2001.g, kada su tada kadeti (rođeni 1986.g. i mlađi)  KPK bili pobjednici  Završnog turnira 'B' Vaterpolo prvenstva Hrvatske , održanog tada u Rovinju 3. i 4. Rujna.

Mali Korčulani su se na to natjecanje tada plasirali prethodni pobijedivši u Južnoj skupiniCavtat i Jadran, dok su u završnici bili bolji od domaćeg Delfina (10:8), Croatie iz Turnja (10:9) i Aurum osiguranja iz Zagreba (8:4).

Nažalost, slično kao brojne druge generacije, prije i poslije nje u nedostatku pravih cjelogodišnjih uvjeta za rad, ni ova se , iznimno nadarena generacija mlađih uzrasta KPK nije održala.  Vodio ju je trener Tonči Ančić,  od istejoš je jedino igrački aktivan kapetan sadašnje seniorske momčadi KPK-a Frano Radovanović 'Bjondo' ...

'Bjondo' dakle od svih njih najdulje traje,  no u onom natjecateljskom i rezultatskom dijelu vaterpolu  pak najviše je kasnije napravio Duje Veršić . Branio je za splitski 'Mornar' i POŠK , bio vratar mlađih selekcija Hrvatske vaterpolo reprezentacije na dva Europska prvenstva, potom igrao neko vrijeme u inozemstvu.  Više njih kasnije je doguralo i do prve momčadi KPK-a. Tada svi manje-više redom 14-godišnjaci i mlađi  danas se bave nekim sasvim drugim poslovima, život ih je svugdje razasuo  …Od Korčuli i većih gradova Hrvatske, preko Švicarske pa sve do Australije

 

Kapekaši  'B' prvaci Hrvatske 2001.g. bili su :

Vratari Dorian Pecotić i Duje Veršić, te Tihomir Stanišić, Frano Radovanović , Ivan Marelić, Marko Mušin , Željko Farac, Darko Sansović , Filip Kapelina , Mateo Mihočević,  Mate Kurtović  , Dinko Verzotti, Pjer Kosović, Marko Trojan  i Mateo Tkalec.

Trener: Tonči Ančić

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
9003811