Iz povijesti sporta

Iz povijesti sporta - Niko Perić : Ovo su bila 'moja djeca'…

Kreirano: 08 Listopad 2014 Objavljeno: 08 Listopad 2014
Napisao/la Niko Perić

Listajući sačuvane fotografije Niko Perić se s ponosom prisjeća OVO SU BILA MOJA DJECA, ne biološki nego ljudski i sportski. Ponosim se s njima,kako i mnogi od njih danas sa svojom djecom.  Bili su dobri dječaci i učenici i sportaši. 

Bez travnatog igrališta,kopačaka i iskustva koja su imale protivničke ekipe, svima smo bili ravnopravni, pa čak i bolji.T renirali smo u Žrnovu na Ruskovića  i onda 1984.g. Niko Perić dobiva ponudu iz rodnog Potomja da formiram pionirsku i juniorsku ekipu, jer mjesto nije imalo djece u dobi od 12 do 17 godina, a Grk se tada natjecao u Dalmatinskoj ligi. Niko okupio djecu iz Korčule, Račišća, Žrnova i Pupnata, formirao mlađe timove Grka i započeli smo natjecanja na otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu.                                                                      Prisjećam se izvanrednih cik-cak pokreta Zorana Čumbelića,pa golova Žarka Gulina,a tek vratarske bravurije Vjerana Filippia,izdržljivosti Vita Padovana, a tek ovih nezaboravljenih, koji su na slikama, do danas smo prijatelji.

 Uz pozdrav i sijećanje:

Kako je lipo bilo.1980 u Blatu:STOJE:Žuljana, Farac, Đimi, Sandro, Goran, A.Šegedin, B.Šain,  N.Telenta, S.Vukas, Vito Padovan, SAGNUTI: Vjeran, Pero Lucin, Ž.Gulin, E.Bremec, Čango, Matko Perić, Miki Vojinović i Lj.Skokandić.
Druga slika:1988.u Blatu,STOJE : Raša, Begić, I.Šain, Pavo, Blagoje, Zukma,

Vjeran, Matko i Batarilo.

Slika iz Orebića u juniorskoj postavi smo igrali na turniru 2007. 12 ekipa, po 4 grupe. Mi iz Korčule bez patika, protiv Lovišta, Rata iz Kune i Orebića, koji su nas stavili u njihovu grupu, s uvjerenjem da će biti prvoplasirani. U prvoj utakmici smo ih pobjedili 2:1, Lovište i Rat većom gol razlikom, da bi u finalu igrali protiv Neretve iz Metkovića,I zgubili 4:2. Neki od igrača koje je Niko Perić vodio,postali su kasnije članovi ekipa višeg ranga. I tako lijepa sijećanja ostaju, iz vremena naših želja da Korčula dobije nogometni teren.Te su želje iz prošlog stoljeća, ostaju i u ovome. Kad nismo imali nogometni teren,započeli smo malonogometna prvenstva, s najviše16, najmanje 12 momčadi. Od 1970 do 1982. smo uglavnom igrali na Parka, a onda češće na Ferijalni,kao i na igralištu hotela Bon Repos. Do 1990.g.smo svake godine sudjelovali u Kupu prvaka i pobjednika kupova Dalmacije. Osvajali najbolja mjesta, kao i svake godine na prvenstvu Dalmatinskih gradova u malom nogometu. U Trogiru smo 1987. bili četvrti od 16 reprezentacija dalmatinskih gradova.

Ponosim se uz ime Ivane Petrović, koja je postala prvotimka na zelenom terenu u ekipi Omble iz Dubrovnika, tada najboljeg Ženskog nogometnog kluba u Hrvatskoj.Ivana je kao djevojčica pa sve do do djevojačkih dana igrala i mali nogomet.Danas kad se sretnemo, pozdrav i pitanje  Kako ste dundo Niko?  

Nažalost,danas ni jedan malonogometni klub nema redovite nastupe u ligama izvan Korčule,a imaju izvanredne uvjete. Pitajte Čangota kako smo vršili prevoz do treninga i nazad.

   Uz pozdrav : Niko Perić

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8622122